CAZ ȘOCANT. Familia unui băiețel de 2 ani, mort la spital, reclamă că a fost tratat cu tantum verde
Ultima Ora Sănătate

CAZ ȘOCANT. Familia unui băiețel de 2 ani, mort la spital, reclamă că a fost tratat cu tantum verde

Familia unui băiețel de 2 ani, care a murit la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, în urma unei boli infecțioase, reclamă că acesta a fost tratat cu tantum verde și paracetamol intravenos. Conducerea spitalului spune că nu toate infecțiile necesită antibiotic.

O comisie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca analizează decesul băiețelului de 2 ani, internat cu o boală infecțioasă care a evoluat, ulterior, fulminant, cu complicații.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, Daniela Dreghiciu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în cadrul anchetei se verifică tot ceea ce s-a făcut pe parcursul internării pacientuluii și ce tratament s-a administrat.

”Comisia de decese a spitalului nostru analizează cazul unui băiețel de doi ani care a fost internat duminică și a decedat miercuri, se verifică tot ceea ce s-a făcut pe parcursul internării, ce tratament s-a administrat. Pacientul a fost internat cu o boală infecțioasă care, ulterior, a evoluat fulminant cu complicații. A avut sepsis în ziua decesului, când a și fost transferat la Terapie Intensivă, dar a mai existat o complicație care a dus la deces”, a spus Dreghiciu.

Familia băiețelului a reclamat faptul că, duminică, după internarea la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii Cluj-Napoca, copilul ar fi fost tratat de medici cu tantum verde și paracetamol intravenos, fără să îi fie administrat un antibiotic.

”Nu toate cazurile necesită antibiotic, investigații i s-au făcut, nu numai antibioticul este un tratament”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului clujean.

O sesizare în acest caz va fi depusă și la Colegiul Medicilor Cluj, care ar putea să o analizeze în prima ședință, din 30 ianuarie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.