Catastrofă economică: 62.350 de firme și PFA-uri au fost radiate în primele cinci luni ale anului 2019 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Catastrofă economică: 62.350 de firme și PFA-uri au fost radiate în primele cinci luni ale anului 2019

O analiză Sierra Quadrant arată că peste 60.000 de firme s-au ,,evaporat’’ din economie României în prima jumătate a anului 2019.

Nu mai puțin de 62.350 de firme și PFA-uri au fost radiate de laRegistrul Comerțului în primele 5 luni din acest an, cu 75% mai multe decât anul trecut.

Este un record pentru economia românească, un semnal de alarmă având în vedere că multe dintre aceste companii activează în domenii cu dezvoltare amplă pe orizontală, precum comerțul, industria prelucrătoare, transporturile și depozitarea.

Multe dintre ele au fost radiate din oficiu, pentru că nu și-au redus clasele de activități în termenul stabilit de lege, la 5 în cazul Persoanele Fizice Autorizate (PFA) şi respectiv la maxim 10 in cazul Intreprinderilor Individuale (II). Altele au fost închise pentru că n-au mai rezistat mediului economic plin de provocări.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii