Ministrul de interne, Cătătlin Predoiu, mesaj cu ocazia
Ministrul de interne, Cătătlin Predoiu, mesaj cu ocazia
Ultima Ora Politic

Cătălin Predoiu, după audierile de la DNA. Nu știe obiectul cercetării. ”Am fost chemat ca martor”

Cătălin Predoiu a declarat, după audierile de la Poliție, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează o persoană fizică din Brașov, fostul ministru fiind întrebat despre asistența juridică pe care a oferit-o pentru vânzarea unei societăți românești către una germană, scrie mediafax.ro

„Am dat declarații în calitate de martor, legat de un dosar care are în cercetare o persoană fizică din Brașov. În primul rând, nu s-a menționat o astfel de faptă (spălare de bani, n..r), nu știu exact care e obiectul cercetării. (…) Am fost avocat al unei societăți, dar nu are nicio legătură cu intermedierea. Contractul de asistență a vizat asistență juridică de vânzarea unei companii, care nu s-a mai realizat. Nu am fost întrebat decât cu privire la relația mea de avocat cu această societate. Am explicat când a fost încheiat contractul de asistență juridică, în ce a constat asistența și cum s-a încheiat asistența juridică. ( ..) Absolut totul s-a desfășurat normal, negocierile au vizat o vânzare către o companie germană, foarte mare. Negocierile au eșuat pentru că partenerul german nu a mai dorit să cumpere”, a declarat Cătălin Predoiu, la ieșirea de la audierile Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice, din cadrul Poliției,.

Potrivit fostului ministru al Justiției, nimic din întreaga procedură nu s-a derulat în afara cadrului legal: „Absolut nimic pe parcursul acelor tratative nu a fost în afara normalului – nu numai din punct de vedere legal, ci și al standardului de tranzacții”.

Întrebat dacă ar putea deveni suspect în această cauză, Predoiu a răspuns: „Nu are de ce. Eu am fost avocat care a asistat o posibilă tranzacție de preluarea unei societăți românești care nu s-a mai încheiat”.

Cătălin Predoiu, fostul ministru al Justiției, a fost audiat la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, într-un dosar repartizat de la Parchetul General, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.