Ministrul de interne, Cătălin Predoiu discuții cu ambasadorul SUA
Ministrul de interne, Cătălin Predoiu discuții cu ambasadorul SUA
Social Ultima Ora

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu discuții cu ambasadorul SUA, despre ridicarea vizelor SUA pentru români

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a discutat marți cu reprezentatntul președintelui SUA, Joe Biden, ambasadoarea Kathleen Kavalec depspre includerea României în programul Visa  Waiver şi combaterea traficului de persoane.

Predoiu și Kavalec au abordat şi teme legate de priorităţile relaţiei bilaterale cum ar fi: intensificarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, a migraţiei ilegale, a traficului de droguri.

Combaterea traficului de persoane rămâne în continuare un domeniu prioritar, demersurile autorităţilor române ţinând cont şi de recomandările făcute în cadrul Raportului SUA privind Traficul de Persoane.

La data de 25 iulie 2023, viceprim-ministrul și ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, la sediul MAI, cu Excelenţa Sa doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București.

Discuțiile au evidențiat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Totodată, au fost abordate prioritățile din cadrul relației bilaterale cum ar fi: intensificarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale, a traficului de droguri.

Combaterea traficului de persoane rămâne în continuare un domeniu prioritar, demersurile autorităților române ținând cont și de recomandările făcute în cadrul Raportului SUA privind Traficul de Persoane.

Un punct distinct pe agenda discuțiilor a fost reprezentat de includerea României în Programul Visa Waiver, oficialul român transmițând determinarea autorităților de continuare a eforturilor vizând includerea României în Program, precum și progresele înregistrate în acest dosar. La rândul său, doamna ambasador Kavalec a reiterat sprijinul său pentru atingerea acestui obiectiv important pentru cetățenii români.

De asemenea, ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și a subliniat determinarea conducerii MAI de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esențial pentru un schimb de informații în timp real„ conform MAI.

Ministrul Predoiu a prezentat obiectivele esenţiale ale MAI pentru perioada următoare şi a subliniat determinarea conducerii MAI de a creşte performanţa structurilor operative pentru realizarea acestor obiective, dialogul direct fiind esenţial pentru un schimb de informaţii în timp real.

Discuții despre ridicarea vizelor
Discuții despre ridicarea vizelor

”În cadrul întâlnirii pe care am avut-o astăzi, la sediul MAI, cu Excelenţa Sa, doamna Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București, am evidențiat angajamentul nostru pentru consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite.

Am discutat despre prioritățile din cadrul relației bilaterale, cum ar fi intensificarea schimbului de informații pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate, a migrației ilegale și a traficului de droguri.

În continuare, combaterea traficului de persoane rămâne un domeniu prioritar, iar demersurile noastre țin cont și de recomandările din Raportul SUA privind Traficul de Persoane.Un moment important pe agenda discuțiilor a fost reprezentat de includerea României în Programul Visa Waiver.

Am transmis că suntem determinați să continuăm eforturile pentru acest obiectiv important, iar doamna ambasador Kavalec a reiterat sprijinul său pentru cetățenii români în atingerea acestui scop.

Am prezentat, de asemenea, obiectivele esențiale ale MAI pentru perioada următoare și am subliniat determinarea conducerii MAI de a crește performanța structurilor operative pentru realizarea acestor obiective. Suntem conștienți că dialogul direct este esențial pentru un schimb de informații în timp real”, a spus Predoiu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.