Fostul primar din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș
Fostul primar din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș
Exclusiv Justiție Ultima Ora

Primarul din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania. Va sta peste 5 ani la închisoare în România. Ce spune ministrul de interne

Primarul din Baia-Mare, Cătălin Cherecheș, care fugit din țară chiar înainte de a fi fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru corupție, a fost prins de către polițiștii din Germania, în timp ce încerca să iasă din țară.

Cătălin Cherecheș şi mătuşa sa se deplasau, cu peste 200 de kilometri la oră, cu maşina femeii.

Când au ajuns într-o gară din Bavaria, au încercat să lase maşina şi să ia eventual un taxi, moment în care au fost prinşi de poliţişti.

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română.

A fost dat în urmărire internațională
A fost dat în urmărire internațională

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, vineri, la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu mulţumiri partenerilor interni şi externi

”Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin.

De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale.

Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a transmis Predoiu.

Ministrul de interne Cătălin Predoiu
Ministrul de interne Cătălin Predoiu

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.