Carmen Dan, despre polițistul mort. ”Emoția a trecut. Oare să-mi dau demisia?”
Uluitor. Carmen Dan lovește din nou. Zeci de protestatari chemați la poliție cu dosare penale
Ultima Ora Politic

Carmen Dan este încolțită. Scandal în cazul dosarului 10 august

Ministrul de interne, Carmen Dan, a primit un mesaj de la deputatul Ovidiu Raețchi prin care îi cere să desecretezizeze toate documentele, deși Carmen Dan a susținut că totul a fost făcut public.

„Doamna Carmen Dan, dacă dosarul din 10 august chiar a fost desecretizat şi nu încercaţi să păcăliţi din nou opinia publică, publicaţi chiar azi documentele pe site-ul ministerului”, i-a transmis deputatul Ovidiu Reaţchi ministrului de Interne, scrie epochtimes.com

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, i-a solicitat public, miercuri, ministrului de Interne, Carmen Dan, să publice pe site-ul instituţiei pe care o conduce documentele privind represiunea din 10 august.

Redăm mesajul lui Raeţchi pentru ministrul de Interne:

Stimată doamnă Carmen Dan,

Am citit cu surprindere afirmaţiile dvs. conform cărora toate documentele privind represiunea din 10 august sunt desecretizate. Dacă acest lucru este adevărat, de ce nu le-aţi prezentat public, aşa cum aţi promis imediat după agresiunile jandarmilor din vara anului trecut?

De ce nu avem până acum o conferinţă de presă pe acest subiect? Susţineţi că ‘absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General, cât şi a celor două comisii şi asta se întâmpla încă de la sfârşitul lunii ianuarie’ – dar acest lucru este o minciună, documentele fiind puse la dispoziţia comisiilor parlamentare într-un regim secretizat.

Dacă lucrurile stau altfel, vă solicit doamna Dan să publicaţi chiar astăzi pe site-ul Ministerului de Interne şi prin intermediul unui comunicat de presă raportul nesecret privind represiunea din 10 august. Îi rog şi pe jurnalişti ca, în baza dispoziţiilor legale privind documentele publice, să vă solicite dosarul 10 august.

Este important ca opinia publică să afle cine sunt cei responsabili pentru abuzurile şi violenţele Jandarmeriei îndreptate împotriva protestatarilor paşnici. Încetaţi să tergiversaţi aflarea adevărului şi să îi protejaţi pe cei responsabili pentru represiunea de pe 10 august 2018„.

Reacţia liberalului vine după ce Carmen Dan a susţinut, într-un interviu acordat Digi24, că „absolut toate documentele sunt desecretizate” şi puse la dispoziţia procurorilor.

„Eu nu mai văd absolut nicio piedică în a se lămuri toate lucrurile. Dacă din punct de vedere al legalităţii, susţin cu tărie că aceste lucruri au fost în regulă. În acest moment nu există absolut niciun impediment ca aceste dosare penale în desfăşurare să se finalizeze. Îmi amintesc şi de domnul procuror Lazăr care spunea că ancheta merge foarte greu pentru că documentele nu sunt declasificate. Poate am pierdut momentul să răspund atunci, am să o fac acum: absolut toate documentele sunt desecretizate şi puse la dispoziţia atât a Parchetului General cât şi a celor două comisii, şi asta se întâmpla la finalul lunii ianuarie când comisia a stabilit ce documente se declasifică. Pot să vă spun acum, din toate documentele trimise la parchet, la solicitarea procurorilor, sunt declasificate, mai puţin un document care nu emană de la MAI”, a declarat Carmen Dan.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.