Oamenii lui Carmen Dan, mesaj cu subînțeles pentru români de Paște
Carmen Dan, atacată după audieri. Este acuzată de minciună
Ultima Ora Politic

Carmen Dan, atacată după audieri. Este acuzată de minciună

Atac dur lansat la adresa ministrului Carmen Dan după audierile de ieri, pe tema suspiciunilor de fraudare a alegerilor europarlamentare din acest an. Liderul PMP Eugen Tomac susține că ministrul de Interne dezinformează privind scrutinul și modul de desfășurare al acestuia.

„Carmen Dan, purtătoarea steagului dezinformării marca Dragnea

Am urmărit ieri dezbaterile din Comisia de tăiat frunze la câini pe timp de vară (comisia de investigare a fraudelor la alegerile din 26 mai).

Justificările ministrului Carmen Dan și a secretarului general de la MAE au făcut senzație. Să fii membru al Guvernului, să fii responsabil de organizarea (foarte proastă) a alegerilor și tot tu să spui că alegerile au fost fraudate este dovadă de lipsă de logică și de subevaluare a inteligenței românilor.

Acuzarea STS pentru haosul din ziua alegerilor arată clar că ministrul Dan nu a înțeles că tupeul marca Dragnea nu mai ține. Mai ales în cazul unui ministru care trebuia să zboare din Guvern încă de acum un an pentru reprimarea populației la mitingul din 10 august 2018.

Deși Dragnea a dispărut politic, moștenirea sa este prezentă și dă formă acelorași inepții pe care le puteam auzi de la fostul șef de trib. Iar cea care duce astăzi steagul dezinformărilor marca Dragnea poartă numele de Carmen Dan, proptită în scaunul de ministru de interne.

Cât despre secretarul general al MAE, nimic mai jalnic. În opinia acesteia, vinovați pentru haosul din secțiile de votare din străinătate sunt românii care s-au prezentat la vot, nu incapacitatea guvernanților de a înțelege că dreptul la vot trebuie garantat de stat. Și pe lună dacă va pleca vreun cetățean al României care dorește să voteze, trebuie create condițiile necesare. Este dreptul românului de a vota oriunde, și statul trebuie să garanteze exercitarea acestui drept.

Sunt tare curios dacă actualul Guvern înțelege, în ceasul al doisprezecelea, că, la alegerile din toamnă, vom avea din nou probleme mari, având în vedere modificările făcute, pe repede înainte, în sesiune extraordinară a Parlamentului.

Sunt probleme care pot da totul peste cap și pot crea un și mai mare haos la alegerile prezidențiale. Eu am prezentat câteva soluții reale, din respect pentru cei aproape 4 milioane de români care muncesc, studiază sau locuiesc definitiv peste hotare. Rămâne de văzut dacă puterea PSD-ALDE le va accepta sau nu”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.