Carmen Dan s-a pus pe treaba. Peste 17 000 de lei amendă pentru nereguli în campania electorală
Carmen Dan vrea să îi termine pe protestatarii anti-PSD. Polițiștii și jandarmii au puteri sporite
Ultima Ora Politic

Carmen Dan AMENINȚĂ protestatarii. Vine cu SPP-ul

Carmen Dan AMENINȚĂ protestatarii. Vine cu SPP-ul

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referindu-se la mitingul anunţat joi de patru organizaţii civice, la Ateneul Român, că s-au luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice, iar ministerul pe care îl conduce va colabora cu Serviciul de Protecţie şi Pază – instituţia responsabilă de măsurile de securitate, scrie Agerpres.

„Referitor la protestul de astăzi, responsabil de măsurile de securitate pentru acest eveniment este SPP, iar structurile ministerului vor colabora cu această instituţie conform planului de măsuri stabilit. Nu vreau să comentez în niciun fel decizia celor care vor să organizeze aceste proteste legat de acest eveniment. Vreau să vă asigur că vom colabora cu SPP şi în felul acesta avem toată disponibilitatea şi am luat toate măsurile care se impun pentru păstrarea ordinii publice. Nu vreau să înţelegeţi că asta înseamnă o confruntare cu protestatarii. Vrem doar ca acest eveniment foarte important – vizita Colegiului Comisarilor CE – să se desfăşoare fără incidente. (…) Suntem foarte atenţi în aceasta zonă şi toate informaţiile, aşa cum spune protocolul, vor fi direcţionate către instituţia care coordonează această activitate – aceasta fiind SPP”, a declarat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la România tv.

Ministrul a amintit că instituţia pe care o conduce prezidează componenta de Afaceri Interne a Consiliului, ceea ce înseamnă o responsabilitate foarte mare şi o onoare în acelaşi timp. „Munca a început mult mai devreme, în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, când România, cu multă responsabilitate, şi Guvernul a demarat pregătirile pentru preluarea preşedinţiei”, a menţionat Carmen Dan.

România va marca, joi, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă. Tot joi, patru organizaţii civice au anunţat un miting pro-Europa cu tema „Românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiţie independentă”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.