Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Alertă la Parlament. Călin Popescu Tăriceanu demisionaează
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Călin Popescu Tăriceanu un nou dosar penal. Fostul președinte al Senatului riscă 3 ani de Pușcărie

Călin Popescu Tăriceanu un nou dosar penal. Fostul președinte al Senatului riscă 3 ani de Pușcărie.

Parchetul General confirmă existența pe rolul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) a unui dosar penal in rem privind infracțiunile de abuz în serviciu și uzurpare de calități oficiale, potrivit unui răspuns oficial al instituției.

Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii au indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu au formulat încă acuzații la adresa autorilor faptelor.

Dosarul i-ar viza pe fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), și pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu, potrivit surselor G4media.ro.

Călin Popescu Tăriceanu un nou dosar penal. Fostul președinte al Senatului riscă 3 ani de Pușcărie 5

Despre ce este vorba. Senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă.

Cristian Marciu a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier județean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcție publică și să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.

De altfel, în martie 2017, la 2 ani de la rămânerea definitivă a deciziei judecătorești, timid, ANI a cerut Senatului să constate încetarea calității de senator a lui Cristian Marciu.

Cu toate că se împlinesc 5 ani de la nerespectarea deciziei judecătorești definitive a Înaltei Curți, Cristian Marciu este și acum bine-merci senator PSD. Vezi aici.

Prin urmare, senatorul Marciu ar fi pasibil de uzurpare de calități oficiale (articolul 258 Cod penal).

Călin Popescu Tăriceanu un nou dosar penal. Fostul președinte al Senatului riscă 3 ani de Pușcărie 6

În schimb, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi vizat, potrivit surselor G4media.ro, de acuzația de abuz în serviciu. El ar fi refuzat vreme de doi ani și jumătate – între data cererii ANI (6 martie 2017) și data demisiei sale de la conducerea Senatului (2 septembrie 2019) – să pună în aplicare decizia Justiției.

Contactat de G4media.ro, Călin Popescu Tăriceanu a explicat că Biroul Permanent al Senatului a decis pe 4 feb 2019 să trimită solicitarea Agenției Naționale de Intergritate Comisiei juridice a Senatului.

”Până la data încetării mandatului meu nu se primise niciun răspuns”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru G4Media.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.