Partidul lui Tăriceanu se canibalizează. Se toarnă unii pe alții
Lovitură pentru Tăriceanu. Probleme pentru liderul Pro Europa. A fost trădat
Ultima Ora Politic

Călin Popescu Tăriceanu renunță la ALDE

Președintele ALDE a lămurit chestiunea legată de faptul că ALDE Europa i-a pus în vedere că nu mai are voie să folosească ștampila, sigla și denumirea partidului deoarece au fost dați afară.

Călin Popescu Tăriceanu, când a auzit de ștampilă a izbucnit și a zis că sunt practici ca pe vremea comunismului. El a spus că se va renunța la denumire și siglă și că nu au fost dați afară, ci au plecat singuri după ce ALDE Europa a intrat în grupul Renew Europe și nu mai există. El spune că este un grup pe care nu îl agreează din cauză că este format din partide dubioase. Reamintim că liderul grupului Renew Europe, înființat de Emmanuele Macron, este Dacian Cioloș.

Tăriceanu a spus că se va renunța la denumirea ALDE, dar în cadrul unui congres și nu imediat deoarece un partid nu își poate schimba numele înainte de alegeri. El nu a spus care va fi numele partidului, susține că încă nu s-a luat o decizie.

Liberal-democratul a acceptat că în acest moment nu s-a oprit hemoragia din partid către PSD, că mai sunt membri care pleacă, însă crede că aceștia se vor convinge că promisiunile liderei social-democrate Viorica Dăncilă sunt făcute în van și nu se va ține de ele.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii