Călin Popescu Tăriceanu a anunţat lista, separată de PSD, la europarlamentare. Propunerea ALDE începe cu Norica Nicolai, Daniel Barbu şi Renate Weber
Ultima Ora Politic

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat lista, separată de PSD, la europarlamentare. Propunerea ALDE începe cu Norica Nicolai, Daniel Barbu şi Renate Weber

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri că partidul său va propune listă separată de PSD la alegerile europarlamentare. Primele trei locuri pe listă sunt ocupate de Norica Nicolai, Daniel Barbu şi Renate Weber.

”Am discutat propunerea Comisiei de Selecție a candidaților și am aprobat lista de candidaturi pentru PE și despre măsurile organizatorice.

Primii zece candidați, în ordinea în care se vor regăsi pe listă:

Norica Nicolai

Daniel Barbu

Renate Weber

Ovidiu Silaghi

Varujan Vosganian

Andrei Gerea

Radu Silaghi Dumitrescu

Eusebiu Pistru

Horia Victor Toma

Tudor Tim Ionescu

S-a bătut în cuie lista ALDE, nu se pune în discuție o listă comună. Suntem un partid mic, putem avansa ceva mai repede și am început și campania mai devreme.

Am avut un număr mare de criterii care au avut punctaje diferite, printre care experiența profesională, experiența politică, rezultatele avute în anii anteriori, relațiile politice la nivel european, proiectul politic propriu. Aceste criterii au fost însoțite de punctaje și, în funcție de acestea, Comisia de Evaluare a dat note fiecărui candidat și s-a stabilit un clasament.” a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.