Calendar creștin-ortodox, 4 octombrie, 2022. Sfântul Mucenic Ierotei 1
Calendar creștin ortodox. 4 octombrie 2019. Sfântul Mucenic Ierotei
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 4 octombrie, 2022. Sfântul Mucenic Ierotei

Sfântul Mucenic Ierotei a primit credința în Hristos de la Sfântul Apostol Pavel, care l-a botezat și l-a așezat episcop în Atena. A fost însoțitorul Sfântului Dionisie Areopagitul.

Sfântul Ierotei a fost primul episcop al Atenei. A participat la înmormântarea Maicii Domnului, unde a făcut început cantarilor, la prohodirea Maicii Domnului. A trecut la cele veșnice pe 4 octombrie.

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei

Glasul 4

Bunătate învăţându-te şi îmbărbătându-te întru toate, cu bună cunoştinţă, ca un sfinţitor cuvios îmbrăcându-te, ai scos din vasul alegerii cele negrăite; şi credinţa păzind, stadiul întocmai ai săvârşit, Sfinţite Mucenice Ierotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Mucenic Petru din Capitoliu;- Sfintei Mucenițe Domnina și a fiicelor sale, Verina și Prosdoca;- Sfântului Mucenic Audact și a fiicei lui, Calistena;- Sfântului Cuvios Ammun Egipteanul;- Sfinților Mucenici Diaconi Faust, Gaiu, Eusebiu și Herimon;- Sfinților Gurie, arhiepiscopul Cazanului și Varsanufie, episcopul Tverului.

Mâine, facem pomenirea Sfintei Mucenițe Haritina.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.