Calendar creștin-ortodox 26 Mai 2022. Sfântul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli 1
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox 26 Mai 2022. Sfântul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli

Sfântul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli, următor și slujitor al Sfântului Apostol Pavel, fiindcă ducea scrisorile acestuia la destinatari. A fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfântul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia și în Cretă, unde l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul în casă să.

Sfântul Dionisie mărturisește că Apostolul Carp era un om de o mare curatie a minții, foarte blând, nevinovat și smerit; că lui însuși Domnul i S-a înfățișat înainte, înconjurat de îngerii Lui; și că el niciodată nu începea să slujească Sfânta Liturghie până ce nu era încredințat mai întâi de o vedere de sus.

Sfântul Carp a convertit mulți păgâni la creștinism. Asemenea, pe iudei, mustrandu-i, i-a învățat să creadă că Hristos Cel răstignit de ei, este Dumnezeu adevărat și făcătorul tuturor.

A fost ucis cu sălbăticie și cu nemilostivire de ceilalți iudei ce nu crezuseră. Prin cinstitele lui moaște se dau multe tămăduiri bolnavilor, întru slavă lui Hristos, Dumnezeul nostru.

window._taboola=window._taboola||[]; _taboola.push({ mode: ‘sc-in-article-newsteam’, container: ‘taboola-sponsored-in-article’, placement: ‘Sponsored In Article’, target_type: ‘mix’ });

Tot astăzi, facem pomenirea: – Sfinților Apostoli Tadeu și Alfeu, din cei 70 de apostoli; – Sfinților Mucenici Averchie și Elena; – Sfântului Mucenic Alexandru Tesaloniceanul.

Mâine, facem pomenirea Sfântului Mucenic Iuliu Veteranul.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.