Calendar creștin-ortodox, 25 iulie, 2023. Adormirea Sfintei Ana. Unde sunt păstrate moaștele mamei Fecioarei Maria. VIDEO 1
Calendar creștin ortodox. 25 iulie 2019. Adormirea Sfintei Ana
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 25 iulie, 2023. Adormirea Sfintei Ana. Unde sunt păstrate moaștele mamei Fecioarei Maria. VIDEO

Adormirea Sfintei Ana este prăznuită în fiecare an pe 25 iulie.

Sfânta Ana era din semintia lui Levi și a fost fiica Mariei și a preotului Natan din neamul lui Aaron.

Aceștia au trăit în timpul reginei Cleopatra a Egiptului (69-30 i.Hr.). Preotul Natan a avut trei fiice: Maria, căsătorită în Betleem, a născut pe Salomi; Sovi, căsătorită tot în Betleem, a născut pe Elisabeta, soția preotului Zaharia și mama Sfântului Ioan Botezătorul; Ana, căsătorită în Galileea cu Ioachim și a născut pe Preasfântă Născătoare de Dumnezeu. Deci Salomi, Elisabeta și Sfânta Fecioara Maria au fost verișoare primare.

Sfânta Ana a fost bunica după trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Menționăm că la vârstă de trei ani, Preasfântă Fecioara Maria a fost dusă la templul din Ierusalim.

După moartea lui Ioachim, Sfânta Ana s-a dus la Ierusalim lângă Sfânta Fecioara Maria. Ea și-a petrecut restul zilelor în rugăciune, post și fapte bune.

Tropar la Adormirea Sfintei Ana

Pe Ceea ce a născut Viață, în pântece o ai purtat, pe Curată Maica lui, Dumnezeu, de Dumnezeu Gânditoare, Sfânta Ana.

Pentru aceasta, acum la primirea cerească, unde este locașul celor ce se veselesc întru slavă, bucurându-te acum te-ai mutat; cere pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dragoste, iertare de greșeli, pururea fericită.

Sfânta Ana, mama Maicii Domnului, este socotită ocrotitoarea copiilor și a maternitații, căci ea a zămislit la bătrânețe, după multe rugăciuni, lacrimi și post.

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfinților 165 de părinți participanți la Sinodul al V-lea Ecumenic de la Constantinopol (553);- Sfântului Silvan de la Lavra Sfântului Serghie;- Sfintei Cuvioase Olimpiada, diaconita, din Constantinopol;- Sfintei Cuvioase Eupraxia din Tabena;- Sfântului Mucenic Sact;- Sfântului Mucenic Matur;- Sfinților Mucenici Atal și Blandina.

Mâine, facem pomenirea Sfântul Mucenic Ermolae.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.