Calendar creștin-ortodox, 24 septembrie, 2020! Sfânta Muceniță Tecla; Sfântul Siluan Athonitul 5
Calendar creștin ortodox. 24 septembrie 2019. Sfânta Muceniță Tecla
#calendar-ortodox Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 24 septembrie, 2020! Sfânta Muceniță Tecla; Sfântul Siluan Athonitul

Sfânta Muceniță Tecla este prima femeie martiră pentru Hristos. În Sinaxarele Bisericii este socotită întocmai cu Apostolii. Sfânta Tecla s-a născut în cetatea Iconiu, din părinți păgâni.

S-a logodit cu Tamir, un tânăr de neam bun, în timpul în care la Iconiu sosise Sfântul Apostol Pavel, împreună cu Varnava, că să predice Evanghelia.

Ascultând timp de trei zile și trei nopți cuvantarile acestuia, Tecla s-a convertit la creștinism și s-a hotărât să ducă o viață de feciorie.

Mama să, auzind că nu mai dorește să se căsătorească, a bătut-o, a torturat-o și a înfometat-o. Pentru că nici după aceste chinuri nu a făcut-o să lepede credință în Hristos, mama să a dat-o pe mâna judecătorului cetății și a cerut să o ardă în foc, invocând că ea nu este fiica ei, ci este „ramură uscată și blestemată odrasla“. A fost aruncată în foc, dar a ieșit nevătămată.

Sfânta Tecla l-a urmat pe Pavel la Antiohia, iar aici un tânăr și-a dorit-o soție. Pentru că a fost refuzat, acesta a acuzat-o în față conducătorului cetății că este creștină. A fost aruncată la fiare, dar animalele nu s-au atins de trupul acesteia.

Primind binecuvântarea Sfântului Apostol Pavel, s-a retras într-un loc pustiu, la Maloula, oraș situat la 70 km vest de Damasc, în Siria. Pentru credință ei, Dumnezeu i-a dat darul vindecării bolnavilor, iar toți cei care ajungeau la peștera să, primeau tămăduire de orice boală erau cuprinși.

Vracii din Maloula i-au ridicat pe localnici împotriva ei. Dorind să scape de răutatea acestora, Tecla s-a rugat și în urmă rugăciunilor ei, stanca să despicat și i-a devenit mormânt.Sfântul Siluan Athonitul este sărbătorit pe 24 septembrie.

S-a născut în 1866, la Tambov (Rusia), dintr-o familie de creștini. Datorită mustrarii primite de la Maică Domnului pentru viață trăită în necurăție, ia hotărârea la vârstă de 26 de ani să ajungă la Sfântul Munte. Se călugărește la Mănăstirea Sfântul Patelimon.

Citește mai multe informații despre Sfântul Siluan Athonitul

Tot astăzi, facem pomenirea:- Sfântului Cuvios Coprie;- Sfântului Petru Aleutul;- Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din pomul de mîrț – MyrtidiotissaMâine, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Eufrosina.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii