Calendar creștin-ortodox, 24 octombrie, 2021. Sfinții Mucenici Marcian și Martirie 5
Social Ultima Ora

Calendar creștin-ortodox, 24 octombrie, 2021. Sfinții Mucenici Marcian și Martirie

Sfințîi Mucenici Marcian și Martirie au fost secretarii Arhiereului Pavel, Patriarhul Constantinopolului, din timpul împăratului Constantie (337-361). Marcian a fost citeț, iar Martirie a fost ipodiacon în marea Aghia Sofia din Constantinopol.

După ce Pavel, patriarhul Constantinopolului, a fost depus din scaun, exilat în Armenia și omorât pentru că nu a primit erezia ariană, adepțîi acestei erezii au încercat să ii cumpere pe Sfinții Mucenici Marcian și Martirie.

Nereușind, au obținut uciderea lor. Au fost îngropați la poartă Milandisia din Constantinopol. Potrivit Tradiției, Sfântul Ioan Gură de Aur a înălțat o sfânta biserica purtând hramul lor deasupra sfintelor lor moaște făcătoare de minuni.

Tot în acesta zi, facem pomenirea:- Sfântului Mucenic Anastasie;- Sfântului Mucenic Valerian;- Sfântului Mucenic Savin;- Sfinților Mucenici Valerie și Hrisaf;- Sfintei Tavita;- Sfântului Cuvios Gheorghe, episcopul Amastridei;- Sfinților Papie, Diodor și Claudian;- Sfinților Faust, Vasilie și Lucian;- Sfinților Nichifor și Ștefan;- Sfinților Filadelf și Policarp;- Sfântului Cuvios Macarie, episcopul din Cipru;- Sfinților mucenici din Tracia.

Mâine facem pomenirea Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

Sursă: CrestinOrtodox.ro

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii