CTP, despre incidentele lui Dragnea de la Suceava, înainte de alegeri: ”E grav. Ar trebui să se gândească atent la asta”
Cristian Tudor Popescu trage concluziile: Victor Ponta este cel mai periculos personaj politic
Ultima Ora Justiție Politic

C.T. Popescu despre victoria lui Kovesi: ”Este a două mare înfrângere a PSD din acest an, după cea din 26 mai”

Cristian Tudor Popescu face o radiografiei a celui mai importanta eveniment de astăzi: votul pentru Kovesi în Consiliul UE.

„Este o încurajare extraordinară pentru toți oamenii cinstiți. Pentru cei care muncesc cinstit, care nu merg pe scurtătură. Ei văd că se poate să reuși într-o lupta cu propriul guvern, în afară României, în Europa.

Am auzit ce a spus doamna Dancila: ‘Reprezintă România, s-ar putea să avem probleme, dosare’. O să pronunț și eu o propoziție: LCK nu reprezintă România decât dacă vrea ea. Așa cum Simona Halep nu reprezintă România, decât dacă vrea ea.

I s-a propus să candideze la Președinție. Va închipuiți cum ar fi arătat acum între cele 23 de personaje? Va face mult mai mult pentru România europeană și pentru Europa în această funcție de procuror european.

Ce mai arată această victorie? Arată victoria tăriei de caracter. În trecut, după ce a fost dată afară, după ce președintele Iohannis i-a întors spatele, a rămas absolut singură. Este un sentiment foarte interesant al singurătății absolute. Uitați-va ce fac diverși indivizi și individe pentru o funcție, ce trădări, ce mârșăvii dezgustătoare pentru o funcție de ministru, de președinte al Senatului.

Doamna Kovesi nu credeți că ar fi putut să-și rezolve orice problema dacă se plia pe dorințele domnului Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae? A preferat să meargă până la capăt și apoi să o ia de la capăt singură.

Este a două mare înfrângere a PSD din acest an, după cea din 26 mai”, a spus CTP la Digi24.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.