C. T. Popescu despre cazul Kovesi: „Sunt capabili de orice acești inși de la secția Gestapo”
Ultima Ora Justiție Politic Social

C. T. Popescu despre cazul Kovesi: „Sunt capabili de orice acești inși de la secția Gestapo”

Cristian Tudor Popescu a comentat decizia magistraților de la Curtea Surpemă în cazul Laurei Codruța Kovesi, prin care a fost ridicat controlul judiciar. Jurnalistul este de părere că planurile Inspecției Judiciare de a hărțui magistrați au fost date peste cap.

„Scopul acestei acţiuni a secţiei pentru terorizarea magistraţilor nu a fost atins. Această anchetare, acest dosar care i-a fost deschis Codruţei Kovesi, cu toată povestea cu Nicolae Popa şi Indonezia, e o fantasmagorie care nu poate duce în niciun caz la condamnarea doamnei Kovesi.

Şi atunci, scopul acestui dosar era controlul judiciar instituit acum asupra doamnei Kovesi, ca substitut de arestare, pentru că asta ar fi fost ideal pentru secţia de terorizare a magistraţilor – să o reţină sau să o aresteze. Nu au avut nervii suficient de tari să facă asta şi au recurs la acest control judiciar care, cui îi era adresat? Tuturor magistraţilor din această ţară care încă mai judecă potrivit minţii şi conştiinţei lor, care nu se supun terorii. Mesajul era: dacă am putut să-i facem asta lui Kovesi, fosta şefă a DNA, vă daţi seama ce o să păţiţi când o să ne ocupăm de voi dacă ne supăraţi cu ceva!”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Gazetarul a mai spus că decizia Curții Supreme în cazul Kovesi vine după alte „două atacuri aberante” la adresa fostei șefe a DNA și i-a criticat pe ministrul Justiției și premierul României pentru atacurile la adresa oficialilor europeni, despre care au spus că fac presiuni pentru ca ancheta să fie oprită.

„E o minciună ordinară. Aceşti oameni au precizat şi au spus: cu tot respectul pentru procesul judiciar, să-şi vadă de treabă ancheta, justiţia, dar de ce îi interziceţi să iasă din ţară, să vorbească, să îşi facă meseria?

Nu vă daţi seama cum arăta povestea asta după ce toţi hoţii şi toate hoţomancele s-au cărat din ţara asta când au vrut şi cum au vrut, s-au dus în Madagascar, în Costa Bica, inclusiv cel care a denunţat-o pe Kovesi a plecat pocnind din degete şi nicio autoritate n-a fost în stare să îi oprească”, a reacționat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a adăugat că s-a urmărit „stigmatizarea cu ajutorul propagandei a doamnei Kovesi în ochii publicului. Asta, cu repercusiuni asupra tuturor magistraţilor. Iată că nu a reuşit acest act terorist pentru că mai există judecători care să judece corect şi cu bun simţ.

Hărţuirea va continua oricând, pot în 24 ore să îi pună din nou control judiciar pe celălalt dosar. Sunt capabili de absolut orice aceşti inşi şi această doamnă de la Secţia Gestapo”, a conchis jurnalistul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.