Mesaj din PSD cu prilejul Zilei Europei. ”Celebrăm pacea și unitatea”
Ultima Ora Politic

Bugetul în ochii PSD. ”Nu oferă doar perspective ci și soluții clare”

În declarația politică susținută miercuri, 20 martie, sub titlul ,,Bugetul de stat pentru 2019 nu oferă doar perspective ci și soluții clare pentru dezvoltarea României continuând programele solide pe care coaliția de guvernare și le-a asumat pentru binele românilor“, deputatul nemțean Ciprian-Constantin Șerban aduce în discuție perspectivele de dezvoltare ale țării noastre în acord cu bugetul anului 2019

,,Pentru ca România să își continue creșterea economică și să creeze perspective de viitor prin dezvoltarea de proiecte importante de infrastructură, sănătate, educație și alte componente importante din politica de dezvoltare a țării noastre, era nevoie de un buget pe măsură care să păstreze România pe aceeași direcție ascendentă. România va avea pe parcursul acestui an cel mai mare buget din istoria sa, deschizând o perspectivă pozitivă și sigură pentru ca țara noastră să revină între statele puternice ale Europei, prin continuitate în proiectele solide de infrastructură, inovație, sprijinirea educației pentru ca aceasta să se reformeze și ca peste câțiva ani să putem vedea că sistemul educațional din România concurează cu alte sisteme importante din Europa. În acest sens, Ministerul Educației va primi prin acest buget cu 47% mai mult decât  în anul precedent,  bani ce vor fi alocați pentru creșteri salariale, dar și pentru investiții“.

Ciprian-Constantin Șerban menționează în continuare: ,,Printre pilonii principali ai acestui nou buget se numără infrastructura, proiectele de dezvoltare locală, sănătatea și construcția de școli și grădinițe. Putem spune că rațiunea de la care s-a plecat a fost că aceste domenii trebuie să performeze mai mult, iar pentru a le face performante este nevoie să găsim strategii de punere în aplicare a unor proiecte solide pentru modernizare, pentru crearea de infrastructură și de asemenea pentru oferirea unui standard în domenii precum sănătate și educație, un standard care să ateste că România este un stat european. România este un stat care își respectă cetățenii, de aceea au fost alocate creșteri majore în domeniile ce privesc necesitatea achiziționării unor echipamente și a adoptării unor tehnici moderne în spitale, pentru asigurarea implementării unor programe de sănătate publică precum testarea prenatală a femeilor gravide, a unor markeri tumorali sau a diabetului de tip I. Între prioritățile noastre rămâne și programul „Mama și copilul” pentru care vor fi achiziționate aproximativ 1.000 de incubatoare noi ce vor asigura prematurilor o șansă în plus la viață. Pe lângă creșterile salariale din sănătate, Guvernul sprijină și dezvoltarea infrastructurii din sănătate prin proiecte de reabilitate, extindere și dotare tehnică a unor unități medicale.

Structura bugetului pe anul 2019 se bazează pe o creștere economică de 5,5%, ceea ce se traduce printr-o valoare a Produsului Intern Brut de aproximativ 1.000 de miliarde lei. Deficitul bugetar estimat va atinge 2.72%, deficit ce se încadrează în limitele deficitului bugetar impus de Tratatul de la Maastricht.  Consolidarea economiei românești se face prin investiții și prin proiecte eficiente care să repună România pe un loc important între statele cu potențial economic din Europa, în acord cu resursele sale. Sprijinirea dezvoltării unei infrastructuri este ceea ce ne dorim cu toții. Este o prioritate a noastră cei aflați la guvernare, sprijinirea politicilor de dezvoltare a României și susținerea țării noastre pe această pantă ascendentă pe care o avem din 2016 încoace. Pentru susținerea acestor proiecte de infrastructură Ministerul Transportului va beneficia de un buget mai mare cu 74,4% comparativ cu anul trecut tocmai pentru a-și duce la bun sfârșit proiectele de consolidare a drumurilor, dar și deschiderea de noi tronsoane. Infrastructura de transport rutier în care se va investi în anul 2019 este autostrada Sibiu-Pitești, Autostrada Unirii, Autostrada Transilvania, dar și drumul expres Pitești-Craiova. Bugetele locale se bucură de o modificare ce alocă 100% din impozitul pe venit colectat  la veniturile locale, majorând cu peste 19% sumele de care vor beneficia la nivel local“.

Ciprian-Constantin Șerban conchide: ,,Sprijinim, de asemenea, prin actualul buget și majorarea punctului de pensie, precum și creșterea contribuțiilor la Pilonul 2 de pensii cu 1.25%, ajungând astfel la 5% în anul 2019. Așadar, actualul buget de stat este unul solid și echilibrat pentru evoluția și dezvoltarea României, pentru ca țara noastră să devină un stat mai puternic, mai respectat în Europa și în care cetățenii să se bucure de aceleași condiții și oportunități sociale ca în statele dezvoltate din centrul și nordul Europei“, a precizat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Ciprian Constantin Șerban.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii