ULTIMA ORĂ. S-a stabilit culoarul de exproprieri pentru proiectul „Prelungirea Ghencea”
Bucureștenii din Prelungirea Ghencea vor scăpa, în sfârșit, de povara traficului. Promisiune PSD
Ultima Ora Politic

Bucureștenii din Prelungirea Ghencea vor scăpa, în sfârșit, de povara traficului. Promisiune PSD

Beatrice Tudor (PSD): Bucureștenii din Prelungirea Ghencea vor scăpa, în sfârșit, de povara traficului. Primăria Generală începe lucrările de supralărgire

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că bucureștenii din Sectorul 6, de pe Prelungirea Ghencea, se pot aștepta, după mult timp, la ușurarea traficului, în urma investiției pe care Primăria Generală a Municipiului București o va efectua pentru obiectivul “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea”.

“Una dintre cele mai așteptate vești de către bucureștenii din Sectorul 6 a venit, ieri, de la Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, care a anunțat că, începând cu data de 9 septembrie, vor începe lucrările la Penetrația Prelungirea Ghencea – Domnești și la supralărgirea Bulevardului Ghencea. Aceste lucrări vor permite ca locuitorii din zonă să poată circula mai ușor cu mașinile și să scape de coșmarul traficului în care pierdeau ore zi de zi. Este o investiție importantă, în valoare totală de peste 120 de milioane de euro. Important este faptul că lucrările vor dura doar 24 de luni de zile, deci soluția va fi implementată într-un termen decent”, a declarat deputatul PSD de București Beatrice Tudor.

Ea s-a arătat încrezătoare în faptul că Primarul General al Bucureștiului se va asigura că aceste lucrări vot fi finalizate la termen și că proiectele de investiții în infrastructura Sectorului 6 vor continua pentru creșterea calității vieții bucureștenilor din zonă.

“Sunt convinsă de faptul că Primarul General Gabriela Firea va supraveghea cu atenție desfășurarea lucrărilor, astfel încât să nu se depășească termenele, pentru că este o lucrare de investiții așteptată de 20 de ani de zile. Sectorul 6 are nevoie în continuare de proiecte mari care să permită decongestionarea traficului și care să ducă, până la urmă, la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Lucrările din zona Prelungirea Ghencea sunt de bun augur, așa cum sunt și lucrările la Magistrala de metrou. Contez pe sprijinul Primăriei Generale și al Primarului Gabriela Firea și o asigur de întreaga mea deschidere și cooperare pentru tot ceea ce ține de București și de Sectorul 6”, a mai declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD de București a mai arătat că noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, va avea cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o sigura parte a arterei), trotuare și spații verzi între trotuar și partea carosabilă. Totodată, se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. Proiectul se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.