BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”
Ultima Ora Justiție Politic

BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”

BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA”

Mai multe organizații ale românilor din țară și din Diaspora au reclamat Guvernul României la Înaltul Comisariat al Organizației Națiunilor Unite,ONU, pentru Drepturile Omului, în urma intervenției violente a jandarmilor la mitingul din 10 august 2018.

Semnatarii reclamației acuză faptul că  la 4 luni de la acele evenimente nu s-au aflat responsabilii pentru gazarea populației,dar și pentru moartea lui Ilie Gâzea din cauza inhalațiilor de substanțe toxice în urma intervenției jandarmilor din subordinea ministrului de interne Carmen Dan.

”Astăzi, 10 decembrie 2018, este o dublă aniversare. Au trecut exact 4 luni de la protestele din 10 august, fără să știm cine este responsabil pentru moartea lui Ilie Gâzea. Nu știm ce se întâmplă cu ancheta procurorilor legate de violențele staului, prin Guvern și Jandarmerie, contra propriilor cetățeni. Vedem în ce mod respingător responsabilii pentru reprimarea protestelor își cer înaintarea în grad sau pensionarea, evident cu una dintre prea multele pensii speciale. Cum vom putea uita toate acestea? Cei vinovați: credeți că veți scăpa?

Dar nici o aniversare nu vine singură. Și, am adăuga, nici o coincidență nu este pur întâmplătoare. Tot astăzi avem bucuria să sărbătorim 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Iar în articolul 20 al acestei declarații spune:

Exact acest drept pe care voi, cei de la putere, l-ați încălcat prin reprimarea violentă a protestelor din 10 august. Prin gazarea a mii de protestatari pașnici, femei și copii, prin folosirea de gloanțe oarbe și violență nejustificată. Să fie oare adevărat, guvernanților, că ați infiltrat cu bună știință elemente violente în mulțime pentru a discredita protestele și a găsi justificări pentru violențele voastre?

Faptele voastre, ale celor care vă știți vinovați,  sunt deja pe masa Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului . Raportul făcut de politologul Marius Stan pentru comunitatea Declic descrie în detaliu și cu dovezi violențele din București. Timpul trece, dar nu în favoarea voastră!

Iar în curând veți putea admira în casele românilor calendarul 10 august – never forget. Semn că nu uităm cele întâmplate atunci. Obișnuiți-vă de pe acum cu imaginile: jandarmi, guvernanți, membri de partid și , mai ales, posibili viitori inculpați.

Nu vom uita niciodată!”, scriu cei de la #Rezist Zurich.

BOMBĂ. VIOLENȚELE DIN 10 AUGUST ALE JANDARMILOR. DĂNCILĂ ȘI CARMEN DAN RECLAMATE LA ONU. ”NU VEȚI SCĂPA” 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.