Călin Popescu Tăriceanu trece prin emoții mari. I se judecă dosarul penal pentru mărturie mincinoasă
Ultima Ora Politic

Bombă. Sondaj de ultimă oră. ALDE nu intră în Parlament. Tăriceanu e distrus!

PNL se clasează în continuare pe primul loc în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru alegerile parlamentare, arată o cercetare sociologică a Socio Data citată de ziarul Adevărul.

Partidul care îl susţine pe Klau Iohannis la preşedinţia României rămâne principala opţiune a românilor şi pentru scrutinul legislativ, dacă mâine ar avea loc alegeri.

PNL se menţine la pe primul loc în ceea ce priveşte preferrinţele electorale pe partide, cu 28% din intenţia de vot a respondenţilor unei cercetări sociologice efectuate de Socio Data.

Liberalii au pierdut patru procente de la precedenta cercetare a companiei care a realizat sondajul, dar rămân în continuare în top.

Locul al doilea este ocupat de PSD, cu o intenţie de vot de 25%.

Al treilea loc e ocupat de USR-PLUS, cu o intenţie de vot de 22%, în timp ce Partidul Pro România ar reuşi să strângă 9% din voturi.

ALDE nu ar mai prinde Parlamentul, în condiţiile în care intenţia de vot pentru partidul lui Călin Popescu Tăriceanu e de 4%, sub pragul electoral de 5%.

În schimb, atât PMP, cât şi UDMR, ar reuşi să intre în Parlament, cu o intenţie de vot de 5%.

Sondajul a fost realizat pe 1.070 de subiecţi, în intervalul 16-20 septembrie, prin metoda CATI, fiind acceptată o eroare maximă tolerată de -/+3%.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.