Bombă. Președintele AEP a demisionat. PSD l-ar pune pe Mircea Drăghici în loc, ajutat din umbră de Ana Maria Pătru
Ultima Ora Europarlamentare 2019 Politic Social

Bombă. Președintele AEP a demisionat. PSD l-ar pune pe Mircea Drăghici în loc, ajutat din umbră de Ana Maria Pătru

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, a demisionat din funcție și intenționează să candideze pe listele ALDE la europarlamentare. ”Vineri mi-am înaintat demisia de la AEP, urmând să mai rămân în funcție încă două săptămâni. Demisia devine efectivă pe 28 februarie”, a declarat Barbu pentru G4Media.ro. Barbu a mai spus că își dorește un loc cât mai bun pe listă, dar că partidul va decide dacă va fi în cele din urmă candidat. Până acum, au mai fost anunțate Renate Weber, locul 1 pe listă și Norica Nicolai, locul 3, ambele având deja un mandat de europarlamentar, scrie curentul.info.

Bombă. Președintele AEP a demisionat. PSD l-ar pune pe Mircea Drăghici în loc, ajutat din umbră de Ana Maria Pătru

Partidul Pro România i-a cerut, sâmbătă, președintelui AEP demisia din funcție, invocând tocmai posibila sa candidatură. Pro România îl acuză pe Barbu că încalca principiul imparțialității și prin participarea lui Barbu la școala politică de iarnă organizată de ALDE, dat fiind că AEP este instituția care se ocupă cu supravegherea procesului electoral.

Surse din PSD ne-au declarat că acesta este motivul pentru care Mircea Drăghici ar fi renunțat la funcția de ministru al Transporturilor, urmând să preia el această demnitate. Mircea Drăghici este finul fostei șefe AEP, șpăgara Ana Maria Pătru care ar urma să fie consiliera sa. Citește și Luxul în care trăiau Bica, Udrea, Topoliceanu și Pătru: în casa fostei șefe AEP s-au găsit lenjerie intimă și genți de 800.000 de EURO

Pătru e judecată în două dosare de corupție dar a susținut în fața judecătorilor că e nevinovată deoarece milioanele de euro încasate reprezentau ori bani pentru sex, ori bani luați ca o tânără la 27 de ani, neștiutoare, venită la o vârstă fragedă din provincie

Inițial Drăghici ar fi acceptat în locul funcției de ministru ca Administrația Națională Apele Române condusă de interpusul său Victor Sandu să fie transformată în societate comercială pentru a nu mai da socoteală pentru deciziile de investiții dar sindicatele din ANAR au amenințat cu proteste și deocamdată această idee a fost abandonată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.