Ponta, atac devastator la PSD: ”Hoți nerușinați - voi vă finanțați cu zeci de milioane de euro de la Buget”
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Bombă pentru Ponta. Procurorii DNA cer redeschiderea Dosraului în care este acuzat de Corupție

Bombă pentru Ponta. Procurorii DNA cer redeschiderea Dosraului în care este acuzat de Corupție

Procurorul DNA a anunțat luni, la instanța supremă, că decizia completului de trei judecători care a dispus achitarea luiVictor Ponta în dosarul de corupție în care e judecat alături de Dan Șova, este nulă în urma deciziei CCR astfel că dosarul ar trebui rejudecat de la zero.

„Ne completăm motivele de apel în sensul unui motiv suplimentar vizând greșita compunere a instanței, e vorba de nulitate absolută, pentru motivul unui complet care nu a fost specializat. Dorim să dăm efecte deciziei CCR în măsură în care este incident în cauză”, a spus magistratul DNA în fața completului de cinci judecători condus de magistratul Marius Foitoș.

Cererea procurorului nu a fost luată în discuție de cei cinci judecători care imediat după anunțul magistratului DNA au spus că invocă în majoritate, din oficiu, propria cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene cu patru întrebări similare cu cele ale celorlalte complete de cinci judecători.În acest context avocatul a doi dintre inculpații din dosar a cerut un termen pentru a pregăti temeinic susținerile legate de cererea invocată din oficiu de judecători.

Acesta nu a vrut să analizeze întrebările pe loc spunând că îi trebuie timp pentru a vedea și alte acte ale instanței supreme legate de sesizarea CJUE în alte cazuri de corupție.Instanța a fost nevoită să amâne discutarea cererii din oficiu pentru 11 noiembrie, cerere procurorului DNA urmând să fie discutată după soluționarea cererii judecătorilor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.