DOCUMENT. Firea riscă dosar penal. Fondatoarele Dăruiește Viață îi dau Decisiva
DOCUMENT. Firea riscă dosar penal. Fondatoarele Dăruiește Viață îi dau Decisiva
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic Social

BOMBĂ pentru Firea. A fost Denunțată la DNA. Primarul s-a răzbunat pe cea care a dat-o pe mâna procurorilor. DOVADA

„Gabriela Firea a dat-o afară pe directoarea juridică a ASSMB, care a făcut plângere către DNA împotriva jafului de la Spitalul Gomoiu!”, anunță Libertatea, vineri. Directoarea confirmă că sumele uriașe date pentru „publicitate” trusturile de presă sunt o „metodă de a cumpără presă”.

„După ce a văzut documentele Corpului de Control și constatările experților, fosta judecătoare Lavinia Coțofană, director juridic la ASSMB, a redactat o plângere către DNA. Ce au făcut șefii primăriei? Au băgat cererea în sertar și au zburat-o din funcție pe directoarea juridică!”, scrie Libertatea.

Povestea supraevaluarilor de la Spitalul Gomoiu dospește în interiorul primăriei de ani buni. Facturile umflate la “Gomoiu” și la “Foișor”, cele două mari obiective renovate în ultimii ani, s-au transformat aproape într-o legendă urbană. Dar nimeni din primărie sau ASSMB n-a avut curajul să facă o mișcare, pentru că acele lucrări, care au costat aproape 50 de milioane de euro, leagă gruparea din jurul lui Sorin Oprescu de gruparea Gabrielei Firea.

Practic, supraevaluarile au fost făcute în perioada lui Oprescu și decontate și plătite în mandatul Firea, în ciuda avertismentelor Corpului de Control al Guvernului, care a reclamat furturile din bani publici. În mai 2019, ajunge director juridic la ASSMB Lavinia Coțofană, fosta judecătoare la Arad.

BOMBĂ pentru Firea. A fost Denunțată la DNA. Primarul s-a răzbunat pe cea care a dat-o pe mâna procurorilor. DOVADA 3

“Ca director juridic la Spitalul Colțea câștigasem o sumedenie de procese pentru spital. M-au luat la ASSMB. Mi-am dat seama după aceea că m-au luat sperând că voi pierde procesul cu constructorul de la «Gomoiu» și, astfel, să spună că dacă nici cu mine nu l-au câștigat, nu mai era nimic de făcut”, a explicat  Lavinia Coțofană.

Directorul juridic a făcut, pe 11 octombrie 2019, o plângere penală împotriva constructorului și a consultanților angajați de primărie. Ea a reclamat inclusiv falsificarea procedurii de achiziție pentru “Gomoiu”, dar și umflarea lucrărilor care au urmat.

A dat plângerea șefei ei, care a încercat s-o trimită mai departe, dar între timp Blindu a fost dată afară. Apoi, a dat plângerea penală noului director al ASSMB, Mihai Savin, venit de la Apă Nova. “Acesta a dus-o la primărie, dar nu s-a întâmplat nimic”, spune fostul magistrat. După ce a insistat în trimiterea plângerii către DNA, Lavinia Coțofană a primit ieri decizia de demitere din funcția de director juridic.

Totul s-a întâmplat pe fondul campaniei uriașe de promovare a Spitalului Gomoiu și a celorlalte realizări medicale din mandatul Gabrielei Firea. “Îmi pare rău, dar această este o metodă de a se cumpără presă”, spune fosta directoare juridică.

DOVADA AICI

https://www.libertatea.ro/stiri/gabriela-firea-a-dat-o-afara-pe-directoarea-juridica-assmb-plangere-dna-spitalul-gomoiu-2787887?fbclid=IwAR2MwuxMu-ESJhX-nHm2WgJaqxnFvdgS7IdqLKu1ot4ngg7iaKvV1iWRl7o

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.