Maria Grapini și-a început campania. De ce participă la europarlamentare
Ultima Ora Politic

Bombă. Maria Grapini, spulberată de un prieten. ”Mi-e rușine și îmi pare rău că te-am cunoscut”

O postare de pe pagină de Facebook a Mariei Grapini a devenit virală, după ce autorul a scris că se dezice de europarlamentar în urmă prestației în cazul Kovesi. „Ești o mizerie de politician”, a scris bărbatul, postând o fotografie în care apare alătur de Maria Grapini, scrie aktual24.ro

Alin Stanciu, care se prezintă drept un fost prieten al Mariei Grapini, are un mesaj foarte dur la adresa europarlamentarului.

„Mi-e rușine și-mi pare rău că te-am cunoscutMi-e rușine și-mi pare rău că te-am învățat să folosești FacebookMi-e rușine și-mi pare rău că reprezinți România în PEMi-e rușine și-mi pare rău că exiști.Ești o MIZERIE de politician.Ești o MIZERIE de antreprenor.Ești o MIZERIE de om.Sper să nu te mai întâlnesc niciodată, Maria….și spre binele tău, ar trebui să speri și tu asta”, a scris Stanciu.

Bombă. Maria Grapini, spulberată de un prieten. ”Mi-e rușine și îmi pare rău că te-am cunoscut” 1

Europarlamentarul Maria Grapini a ținut să se remarce prin atacuri violente la adresa lui Kvesi în timpul audierii acesteia în Parlamentul European. Ea a susținut, într-un interviu oferit după audierea Laurei Codruța Kovesi, că această a „stricat” imaginea României și că nu va fi o pierdere pentru România dacă nu va fi aleasă în fruntea Parchetului European.

„Ce? Nu, nu este o pierdere. Nu va fi o pierdere, mai degrabă este o pierdere că nu avem nicio agenție națională. Eu spun românilor că a strică imaginea țării inseaman că nu suntem buni români și sădim acea neîncredere în țară noastră. Doamna Kovesi chiar a sădit neîncredere pentru că nu ni s-a dat o agenție pentru că, vezi Doamne, în România este corupție. Ați văzut cum a răspuns candidatul francez la întrebările puse de doamna Macovei? Că nu numai în stările din est, că și în țară lui și în toate statele există corupție. A bate moneda că doar în România este corupție, dar marii corupți, cele peste 52 de miliarde de euro sunt descoperite acum că nu sunt în România”, a declarat Grapini pentru RFI.

Europarlamentarul Maria Grapini a ridicat vocea în timpul audierii Laurei Codruța Kovesi, acuzând-o că „minte”. Președintele comisiei i-a cerut să dea dovadă de respect față de candidată.

„Ați fost sau nu pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu și mărturie mincinoasă? Cum puteți asigura un management profesionist, având în vedere că ați fost demisă constituțional?”, a țipat Grapini.

Președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, i-a cerut să se manifeste cu respect.

Iată răspunsul lui Kovesi: „În ce privește revocarea, această a venit că urmare a unei decizii a CCR în care nu am fost parte în proces. CCR a judecat un conflict între Preșdintele României și Guvernul României, nu am avut posibilitatea de a mă apară și a face un recurs. Am trimis o plângere la CEDO care a trecut de primul filtru. Acțiunea vizează chestiuni de principiu, dacă procurorii în România mai sunt independenți”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.