Traian Băsescu îi dă Nucleara lui Dăncilă. Guvernul Orban votat de PMP
Traian Băsescu îi dă Nucleara lui Dăncilă. Guvernul Orban votat de PMP
Ultima Ora Breaking News Politic

Bomba lui Băsescu. Dăncilă este Terminată. Orban a făcut-o praf. Nu mai are rost să candideze

Fostul preşedinte Traian Băsescu face o analiză referitoare la votul de învestire a Guvernului, care are loc luni, spunând că dacă Guvernul trece, Ludovic Orban devine unul dintre oamenii politici cu greutate, iar Klaus Iohannis poate fi declarat Preşedinte al României încă de azi, iar dacă Guvernul nu primeşte un vot de învestitură, Orban devine vinovatul de serviciu, iar ”marşul triumfal al lui Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni va trece de la „regimul de croazieră” la viteză de siguranţă pe un drum forestier”.

”O situaţie extrem de fluidă care poate avea orice deznodământ. Dacă Guvernul trece, Ludovic Orban devine unul dintre oamenii politici cu greutate, iar Iohannis poate fi declarat Preşedinte al României încă de azi. Dacă Guvernul nu primeşte un vot de învestitură azi, lucrurile se complică, Orban devine vinovatul de serviciu, iar marşul triumfal al lui Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni va trece de la „regimul de croazieră” la viteză de siguranţă pe un drum forestier. Misiunile imposibile sunt inventate pentru a fi îndeplinite.

Succes, Orban!”, conchide fostul, preşedinte la finalul unei analize pe tema şanselor Guvernului Orban la votul din Parlament, intitulată ”Orban – Misiune imposibilă!”. Întrebările hamletiene sunt: va fi sau nu va fi cvorum? Vor fi sau nu vor fi 233 voturi pentru guvern?

Cu tot optimismul afişat public de Ludovic Orban, este greu să existe suficienţi trădători la PSD pentrtu a fi supliniţi Ponta şi ai lui. Simplul motiv că partidele care, pe 10 octombrie, au trimis acasă guvernul Dăncilă au, acum, interese divergente faţă de momentul moţiunii de cenzură, se constituie într-un obstacol major pentru instalarea guvernului Orban. Dar, şi dacă Orban ar reuşi să adune voturile în cvorum, marea problemă este cum ar reuşi să guverneze cu o susţinere atât de mozaicată în Parlament”, scdrie pe facebook europarlamentarul PMP.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.