Bombă în politică. A ieșit din închisoare după 2 luni, deși avea pedeapsă 3 ani și 8 luni 1
Ultima Ora Politic

Bombă în politică. A ieșit din închisoare după 2 luni, deși avea pedeapsă 3 ani și 8 luni

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Focsani, unde executa o pedeapsa de 3 ani si 8 luni pentru conflict de interese.

Potrivit informatiilor obtinute de DEBRAILA.ro, fostul baron a iesit, in cursul zilei de joi, 22 august, pe portile inchisorii, dupa ce Tribunalul Galati a respins contestatia DNA Galati la decizia Judecatoriei Galati de eliberare conditionata, pronuntata pe 17 august.

Decizia prin care Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat a fost emisă vineri şi poate fi atacată în termen de 10 zile. „Condamnă pe inculpatul Gheorghe Bubea Stancu la o pedeapsă principală de 3 (trei) ani închisoare şi 10 ani pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie publică, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată (...). Conform art. 118 alin. 1 lit. a Cod penal vechi, dispune confiscarea de la inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în folosul statului, a sumei de 1.816.790 lei", se arată pe portalul Tribunalului Vrancea. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 28 martie 2006 - 8 martie 2012, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a îndeplinit mai multe acte care au condus la obţinerea în mod direct de foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive din municipiul Brăila (SC Club Fotbal Brăila SA şi Asociaţia Handbal Club "Dunărea"), constând în încasarea, de către acestea, a sumei totale de 7.492.360 lei, precum şi darea în folosinţă gratuită pe o perioadă de cinci ani a unui autoturism. Bunea Stancu a fost condamnat definitiv, pe 2 aprilie 2015, la trei ani de închisoare, pentru fapte asimilate celor de corupţie, în dosarul „Mită la PSD”. Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

In total, Gheorghe Bunea Stancu a executat mai putin de doua luni de inchisoare, intrucat a fost incarcerat pe 27 iunie, in urma sentintei definitive a Curtii de Apel Galati.

Dupa cum DEBRAILA.ro anunta la acea vreme, fostul sef al judetului a executat doar doua luni din pedeapsa intrucat i s-au aplicat prevederile Codului Penal referitoare la contopirea pedepselor pentru infractiuni concurente, tinand cont ca infractiunea pentru care a primit pedeapsa de 3 ani si 8 luni a fost savarsita inainte de condamnare definitiva in dosarul „Mita la PSD” (n.r. aprilie 2015), care l-a trimis pentru 3 ani in inchisoare (n.r. pentru infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie ), din care a ispasit 1 an si 4 luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.