Fostul premier Victor Ciorbea
Fostul premier Victor Ciorbea
Ultima Ora Politic

Bombă. Diaspora iese la atac împotriva lui Victor Ciorbea. Somație de ultimă oră pentru Avocatul Poporului

Faptul că românii care trăiesc în afara țării sunt reprezentați de doar 6 parlamentari îi revoltă pe aceștia și au decis să ceară ca numărul aleșilor de Diaspora să crească.

Concret, un român stabilit în Germania, Octavian Stîngă, a hotărât să treacă la acţiune şi să pună problema pe masa CCR, prin intermediul Avocatului Poporului. În jurul lui s-a coagulat un grup de entuziaşti din România şi diaspora şi, ajutaţi de un jurist – avocatul Mihai Neacşu, au întocmit o petiţie prin care îi cer lui Victor Ciorbea să ridice la CCR problema neconstituţionalităţii legii 208/2015 privind alegerile parlamentare. Totodată, iniţiatorii demersului îi îndeamnă pe români să li se alăture şi să trimită şi ei sesizări similare lui Victor Ciorbea.

”România de astăzi și de mâine se construiește cu toți românii, oriunde s-ar afla ei. De aceea, și cetățenii români din afara hotarelor țării trebuie să aibă cu adevărat un cuvânt de spus în felul în care se guvernează țara, exercitându-și deplin dreptul de vot și fiind drept reprezentați.

Cum vom face asta:

  • Vrem ca legile din România să țină cont de egalitatea în drepturi & de realitățile din afara granițelor țării, cum ar fi numărul adevărat al cetățenilor români din străinătate

  • Vrem să educăm cetățenii români din afara granițelor să contribuie/voteze

  • Vrem să lucrăm cu instituțiile românești și europene pentru a face ca cetățenii români din afara granițelor să aibă un cuvânt de spus în țara lor de origine”, se arată în Petiția on-line care poate fi semnată aici.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.