Bombă de la Comisia Europeană! Un raport care face praf Guvernul Dăncilă! 1
Lovitură usturătoare pentru Dăncilă de la șefa de la Bruxelles. Nu mai poate face ce vrea
Ultima Ora Politic Social

Bombă de la Comisia Europeană! Un raport care face praf Guvernul Dăncilă!

România este sub media europeană la majoritatea indicatorilor-cheie din Educație, anunță oficial Comisia Europeană, care a publicat astăzi, 26 septembrie, Monitorul educaţiei şi formării pe 2019. Datele arată că educația din România se scufundă sub nivelul pe care îl avea în 2009. Într-un deceniu am pierdut procente la majoritatea indicatorilor, fiind la mare depărtare de țintele europene, scrie edupedu.ro.

Părăsirea timpurii a școlii (18-24 ani) indică un procentaj de 16.4% pentru tinerii români, comparativ cu o medie UE de 10.6%, iar ponderea absolvenților de studii superioare (30-34 ani) este 24.6% pentru România, media la nivel european fiind 40.7%.

Monitorul educaţiei şi formării pe 2019 analizează modul în care evoluează educaţia şi formarea în UE şi în statele sale membre. Monitorul pe 2019 indică progrese suplimentare în direcţia atingerii unor ţinte importante ale UE în materie de educaţie şi formare, subliniind, în acelaşi timp, necesitatea de a se acorda un sprijin mai puternic pentru cadrele didactice şi de a se spori atractivitatea profesiei de dascăl.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.