ALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
JALERTĂ! Procurorii DNA dau lovitura. Judecătorii Curții Constituționale au șters 426 de milioane de euro. Iordache implcat! DOVADA
Ultima Ora Justiție Politic Social

Bombă! CCR vrea să invalideze referendumul pe Justiție! Dorneanu a găsit motivul

Președintele Curții Constituționale (CCR), Valer Dorneanu a transmis joi Biroului Electoral Central (BEC) o adresă prin care cBombă! CCR vrea să invalideze referendumul pe Justiție! Dorneanu a găsit motivul 1 Bombă! CCR vrea să invalideze referendumul pe Justiție! Dorneanu a găsit motivul 2ere o serie de lămuriri suplimentare despre referendumul pe Justiție din 26 mai, acesta fiind interesat de ce este diferit numărul votanților la cele două întrebări puse de șeful statului.

 

Adresa transmisă de Dorneanu către BEC, consultată de G4Media.ro, a fost pusă pe ordinea de zi de vineri a Biroului Electoral. Președintele CCR a solicitat un răspuns până cel târziu pe 20 iunie.

Printre lucrurile pe care Valer Dorneanu le vrea lămurite se numără:

  • de ce BEC a utilizat sintagma ”lista pentru referendum” în loc de ”listele electorale permanente”
  • de ce există diferențe între numărul votanților la întrebarea 1 și a celor de la întrebarea 2
  • cum a fost stabilit numărul votanților la referendum, astfel încât au rezultat diferențe între românii care au votat la o întrebare și care la cealaltă.

Surse din cadrul CCR au explicat pentru G4Media.ro că judecătorii au solicitat date suplimentare referitoare la scrutinul din 26 mai de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la Biroul Electoral Central, după ce la Curte fusese trimisă o contestație a rezultatelor referendumului.

O a doua contestație, se arată într-un comunicat de presă al Curții, a fost depusă chiar miercuri dimineață de către o persoană fizică. Sursele consultate de G4Media.ro au precizat că este vorba despre un cetățean pe nume Petru Bărnuțiu Sebastian.

„A fost înregistrată o contestaţie (…) prin care se solicită Curţii Constituţionale să anuleze Decretul Preşedintelui României nr.420 din 25 aprilie 2019 pentru organizarea unui referendum naţional, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 329 din 25 aprilie 2019 şi, respectiv, să infirme rezultatele referendumului naţional consultativ desfăşurat în data de 26 mai 2019”, precizează comunicatul Curții.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii