Ministrul Turismului, Bogdan Trif, anunță când va fi aprobată Legea Turismului
Bogdan Trif vrea prelungirea vacanței elevilor. ”Să găsim cea mai bună soluție pentru turism”
Ultima Ora Politic

Bogdan Trif vrea prelungirea vacanței elevilor. ”Să găsim cea mai bună soluție pentru turism”

 Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, că Ministerul Educației analizează în această perioadă dacă există posibilitatea prelungirii vacanței școlare, dar în așa fel încât „să se găsească cea mai bună soluție pentru turism, dar și pentru elevi”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent, miercuri, la Constanța, unde a semnat alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, contractul de finanțare pentru proiectul de extindere a Delfinariului, ministrul Turismului, Bogdan Trif a fost întrebat și despre cererea făcută de hotelierii de pe litoral, ca vacanța școlară să fie prelungită până la 16 septembrie.

„Vă pot spune că se analizează la Ministerul Educației toate posibilitățile. Doamna premier a spus foarte clar că solicită o analiză ministerului, astfel încât să se găsească cea mai bună soluție pentru turism, dar și pentru elevi”, a spus Trif.

Ministrul a explicat că este important să fie găsită o cale de mijloc astfel încât, atât elevii, cât și agenții economici din turism să fie mulțumiți.

„Este important să găsim această cale de mijloc prin care să avantajăm ambele tabere, dacă putem să spunem așa. Este important să avem grijă de elevii noștri dar, totodată, trebuie să protejăm și turismul, să-l dezvoltăm. Sunt convins că vor lua colegii cea mai bună decizie”, a spus Trif.

Ministrul a mai adăugat că va fi consultat înainte de decizia finală.

„Bineînțeles că vom fi consultați. O să avem o decizie comună, dar trebuie să cântărim toate talerele astfel încât să se ia decizia cea mai bună”, a mai spus Bogdan Trif.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, săptămâna trecută, ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să analizeze posibilitatea începerii anului şcolar pe 16 septembrie. Iniţial, ministrul Educaţiei stabilise, prin ordin guvernamental, începerea şcolii pe data de 9 septembrie.

Propunerea a fost contestată de Federaţia Elevilor din România care a precizat că solicitarea premierului Viorica Dăncilă de amânare a începerii şcolii până pe data de 16 septembrie este „absurdă şi lansată cu total dezinteres faţă de elevii din întreaga ţară”, cerând ministrului Educaţiei să o respingă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.