Dăncilă în alertă. Boc a primit funcție la Bruxelles. Guvernul verificat de primarul Clujului. Dovada
Orașul lui Boc, un pas în fața Capitalei. Polițiștii vor fi dotați cu camere video portabile
Ultima Ora Politic

Boc o face praf pe Dăncilă după rectificarea bugetară. ”Banii stau la București”

 Primarul Emil Boc susține că orașul Cluj-Napoca este „pierzător net” la bugetul local la actuala rectificare, în condițiile în care, numai la cota defalcată din impozitul pe venit, în loc de 40 de milioane de lei s-au primit doar 12 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria Cluj-Napoca nu a primit niciun leu pentru compensarea la creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate, și nici nu s-au înregistrat datele privind asistența socială.

„În privința diferențelor de cote, adică faptul că noi nu am primit cota defalcată din impozitul pe venit la nivelul de 60% de la începutul anului, și aveam nevoie pentru a fi compensată acea cotă de 40 de milioane de lei, iar în schimb am primit 12 milioane de lei. De asemenea, nu am primit niciun leu pentru ceea ce înseamnă compensare pentru creșterea salariului mediu în construcții, care a dus la alte pierderi însemnate și de asemenea, nu am primit datele privind asistența socială. Deocamdată suntem pierzători neți la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca prin actuala rectificare bugetară”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Guvernul nu a respectat ceea ce s-a angajat în fața Asociației Municipiilor din România, astfel că administrațiile locale sunt, din nou, vitregite de resurse financiare.

„Sarcinile sunt tot mai numeroase și mai consistente. Nu sunt locuri la creșă sau la grădiniță, se ocupă administrația locală, nu sunt suficiente parcuri, e treaba administrației locale, trebuie centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului, tot adminitrația locală se ocupă. Cu alte cuvinte, responsabilitățile aici, banii la București”, a mai spus primarul Boc.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.