Mircea Diaconu ignorat de Ponta și Tăriceanu. Actorul lăsat de izbeliște de cei care au spus că-l susțin pentru Cotroceni
Mircea Diaconu
Ultima Ora Politic

BEC i-a dat-o la temelie! Hotărârea care îl termină pe Mircea Diaconu

Biroul Electoral Central (BEC) a emis, sâmbătă, o decizie potrivit căreia calitatea de „partid politic parlamentar“ trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, ale sectoarelor din București și a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate. În lumina acestei decizii, Mircea Diaconu, candidatul la alegerile prezidențiale susținut de ALDE și Pro România, nu va avea reprezentanți în secțiile de votare.

De calitatea de partid parlamentar depinde prezenţa în secţiile de votare a reprezentanţilor candidaţilor. Termenul pentru completarea biroului electorale expiră astăzi. Afectat de această decizie este candidatul independent Mircea Diaconu, susținut de ALDE și Pro România. Și asta pentru că ALDE nu mai are grup parlamentar.

„În aplicarea prevederilor art. 18 alin. (3), art. 20 alin. (2) și art. 22 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de partid politic parlamentar trebuie îndeplinită la momentul completării birourilor electorale județene, a birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București, a biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate si a birourilor electorale ale sectiilor de votare”, se arată în decizia BEC de sâmbătă, publicată pe site-ul instituției.

Decizia de ieri vine în completarea unei decizii anterioare. Joi, BEC a stabilit că „prin sintagma ‘partide politice parlamentare care au propus candidați’ (…) se înțelege ‘orice formațiuni politice (partide politice parlamentare; organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care au grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului și care au obținut în urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul României mandate de deputați sau senatori pentru candidații înscriși pe listele acestora; alianșe politice si alianțe electorale care au în componenșă cel puțin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi rămase definitive”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.