Bazinul unei școli din București, construit cu bani împrumutați, zace nefolosit de trei ani 1
Ultima Ora Politic Social

Bazinul unei școli din București, construit cu bani împrumutați, zace nefolosit de trei ani

De patru ani, complet utilat şi funcţional, bazinul de înot al Şcolii 311 din administrarea Primăriei Sectorului 6 al capitalei stă cu lacătul pe uşă. Pentru a se degreva de responsabilităţi, Consiliul Local vrea să îl închirieze.

Construcţia bazinului de înot din curtea Şcolii Gimnaziale 311 (Prelungirea Ghencea) a început în 2012, iar lucrările au fost recepţionate în 2015. Iniţial ele au fost demarate de către Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cu banii Bancii Europeane de Investiţii (BEI). În 2016, bazinul a fost preluat de către Primăria Sectorului 6. Valoarea contractului a fost de aproape două milioane de euro – cu menţiunea că din aceşti bani a mai fost construită o sală de sport şi a fost renovată clădirea propriu-zisă a şcolii.

Problema este că din anul 2016 şi până în prezent bazinul de înot este închis, iar elevii nu au acces la el. Asta deşi mulţi dintre părinţi au optat pentru să-şi înscrie copiii la şcoala din Prelungirea Ghencea tocmai pentru ca micuţii să se bucure se cursurile de înot. Leonora Pădureţu este unul dintre ei. Deşi a făcut nenumărate sesizări către autorităţile locale pentru a urni lucrurile, până acum nu a înregistrat niciun rezultat. Lacatul de pe uşa bazinului de înot este tot acolo. Închis.

„Eu mi-am înscris copiii la Şcoala 311 în urmă cu patru ani, când au intrat în clasa pregătitoare ştiind că acolo există un bazin de înot. Chiar s-a anunţat atunci în curtea şcolii, la deschiderea anului şcolar, că se va deschide piscina. Am tăcut din gură. Am început apoi să iau legătura cu părinţii, să discut acest aspect şi părinţii au fost în asentimentul meu ca să fac petiţii, adrese, ca să devină funcţională. Am făcut la primărie, la Administraţia Şcolilor, unde m-am priceput şi nimic nu s-a întâmplat”, a declarat pentru Mediafax.ro Leonora Pădureţu.

Părinţii ai căror copii învaţă la Şcoala 311 mai spun că bazinul de înot ar fi fost deschis totuşi. Doar pentru o zi.

„În 2016, când au fost alegeri pentru primărie, pe pagina de Facebook a lui Gabriel Mutu a apărut şi am observat cu ochii mei, acum nu mai este postarea respectivă, o postare care spunea că domnul Gabriel Mutu a inaugurat piscina de la Şcoala 311. A fost inaugurată cu mare tam-tam, după care nu s-a mai auzit nimic. Cei de la şcoala nu ne-au dat nicio explicaţie. Doamna director nu mi-a spus nimic. În fiecare an şcolar, la deschidere, anunţă că se va deschide piscina. Ce m-a deranjat foarte tare este că anul trecut au pus jaluzele ermetice pentru a nu se vedea ce este în interiorul acelei clădiri. Cine nu ştie, crede că acolo este un depozit ceva sau orice în afară de piscină. Prin urmare, majoritatea părinţilor de la Şcoala 311 sunt nevoiţi să ducă copiii la Ghencea unde bazinul este supraîncarcat şi fiind dedicat sportivilor, temperatura este mult mai rece decât ar fi normal pentru nişte copii. Eu acum îmi duc cei doi copii la înot la Facultatea de Medicină, unde dau trei milioane pe opt şedinţe, de copil. (…) Să ai în curtea casei o piscină cât de mică, eu cred că oricine ar încerca să o facă funcţională. Nu se poate aşa ceva”, a declarat Leonora Pădureţu.

Un răspuns al Administraţiei Şcolilor din subordinea Primăriei Sectorului 6 către Leonora Pădureţu, consultat de Mediafax.ro, arată că autoritățile vor să închirieze bazinul.

„Având în vedere că bugetul unităţii de învăţământ nu poate suporta cheltuielile legate de exploatarea şi administrarea bazinului (energie lectrică, gaze, apă, materiale de întreţinere) se are în vedere închirierea spaţiului excedentar care cuprinde bazinul plus anexele, prin procedură de licitaţie, în acest moment lucrându-se la elaborarea unei hotărâri a Consiliului Local, care va stabili cadrul legal pentru închirierea bazinului”, se arată în documentul consultat de Mediafax.ro.

Bazinul de înot are o lungime de 25 de metri, o lăţimea de 12 metri iar sala care-l acoperă are o înălţime de peste nouă metri. Are suprafeţe vitrate care permit iluminarea naturală. Bazinul este dotat cu aer condiţionat şi încălzire proprie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.