Bătălie în Parlament. "Lăcomia pesedistă subminează economia naţională"
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Bătălie în Parlament. „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională”

Moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe sunt supuse miercuri votului plenului Camerei Deputaţilor.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată „Tudorel Toader şi PSD – ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie”, iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR, a fost dezbătută în Camera Deputaţilor în urmă cu două săptămâni, dar, la vot, şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce deputaţii PSD au decis să nu participe.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, la acea dată, că există o stare de nemulţumire a parlamentarilor partidului la adresa ministrului Justiţiei. La dezbateri, deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a anunţat că partidul său nu va vota în favoarea moţiunii, afirmând că Tudorel Toader este „unul dintre cei mai buni” miniştri, iar textul moţiunii este un pamflet. În schimb, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa nu-l va susţine pe ministrul Justiţiei şi că parlamentarii Uniunii îl vor sancţiona prin vot.

Săptămâna trecută nu a fost şedinţă de vot final în Camera Deputaţilor, astfel că votul pe moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost amânat din nou.

* Tot miercuri, Camera urmează să dea un vot şi pe moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, la care dezbaterile în plen au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Moţiunea simplă pe Finanţe este intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională” şi a fost iniţiată de USR, PNL şi PMP.

„Nu am uitat de OUG 114, OUG-ul care a dat foc economiei României şi este nevoie ca miniştrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaţilor şi întreprinderilor româneşti că Parlamentul României va încerca, cel puţin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanţă toxică pentru economia României. Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiţii şi să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelaţiile unor oameni care visează noaptea şi a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României”, a spus liderul deputaţilor USR, Cristina Prună, pe 11 martie, la depunerea moţiunii.

Luni, liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a anunţat că grupul PSD va vota împotriva ambelor moţiuni simple programate la sesiunea de vot final din această săptămână, în plenul Camerei Deputaţilor. „Grupul PSD din Camera Deputaţilor va vota împotriva ambelor moţiuni simple împotriva celor doi miniştri din Guvernul PSD-ALDE”, a precizat Alfred Simonis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.