PSD mai vrea o zi de sărbătoare pentru români. Vezi despre ce este vorba
rezolvare rapida PSD
Ultima Ora Exclusiv Politic

Bătaia pe ciolan în Guvern. Astăzi, secretarii de stat: „Să prind ceva, oriunde!“

Bătaia pe ciolan în Guvern. Astăzi, secretarii de stat: „Să prind ceva, oriunde!“ 3

Bătaia pe ciolan în Guvern. Astăzi, secretarii de stat: „Să prind ceva, oriunde!“

Bebe Ionică, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, speră să mai prindă o funcţie la împărţeala care se face acum de Partidul Social Democrat. Sunt vacante 27 de posturi, iar PSD Gorj speră să prindă două dintre ele.

Bebe Ionică este interesat de postul de secretar de stat şi se vede compatibil cu multe ministere.

„Nu ştiu cât de competent aş fi la Agricultură, de exemplu, la Medicină, sau mai ştiu eu pe unde. Să zicem aşa, într-o zonă industrială, nu aş avea probleme. Sincer, acum nu mă pot pronunţa. Nici nu ştiu, am înţeles că sunt 27 de locuri eliberate la nivel de guvern, nici nu ştiu care ar fi ministerele care au eliberat posturi. Nu am o problemă, oriunde, şi Fonduri Europene, şi Dezvoltare, şi Economie, şi Comunicaţii. Care-i treaba? Te duci, ai un job, ai o responsabilitate, ai o activitate, îţi faci treaba. Aşa e bine, aşa este corect, aşa trebuie să fie”, a spus Bebe Ionică la Radio Infinit. Ionică este de părere că PSD Gorj merită aceste posturi: „Nu ştiu dacă ar trebui să impună, pur si simplu este un rezultat al activităţii, să nu uităm că am câştigat patru deputaţi din cinci”.

Pasti are „nişte gânduri”

Lui Cristian Toader Pasti i s-a promis de multă vreme un post de secretar de stat, iar în această săptămână va afla dacă i-a venit rândul. „Eu m-am şi pregătit, am studiat cu ce se ocupă ministerul, care sunt direcţiile, care e strategia naţională. Chiar am nişte gândiri, pentru că inclusiv parcurile industriale sunt o posibilitate extraordinară de dezvoltare şi au generat în România mii de locuri de muncă. Din punct de vedere legislativ, e loc de mai bine”, a spus social-democratul. Întrebat ce îl recomandă, Toader Pasti a spus: „Sunt un om cinstit, sunt un om corect, lucrez în echipă, sunt un patriot, dacă vreţi, mă adaptez repede la ce trebuie să fac”.

Primează sprijinul politic, nu competenţa

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a spus că propunerile trebuie prezentate la partid până luni, la ora 12.00. „Sunt două etape, una este partea politică, trebuie să explicăm de ce Pasti, de ce Prunariu. Când avem acceptul politic, mergem cu CV-ul la minister. Ni s-a atras atenţia că răspundem fiecare cu funcţiile pentru propunerile pe care le facem, să nu îndrăznim să mergem cu oameni de slabă calitate profesională”, a spus Cârciumaru.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.