Alertă. Mesaj devastator al lui Traian Băsescu de la Bruxelles. Președintele este desființat
Traian Băsescu
Ultima Ora Politic

Băsescu, atac la Kelemen Hunor. De ce s-a rupt UDMR de PSD-ALDE

Traian Băsescu a declarat joi că liderii UDMR au intrat în panică și ”s-au agăţat” de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pentru că s-au speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru PE.

”UDMR în panică! Kelemen Hunor şi gaşca lui de la vârful UDMR au intrat în panică. Compromisă de cârdăşia cu Budapesta şi dezavuată de cetăţenii români de etnie maghiară, gaşca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii oneşti nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European. Cu disperare, liderii UDMR, desprinşi de realităţile minorităţii pe care pretind ca o reprezintă, s-au agăţat de incidentul de la Valea Uzului şi au anunţat îngheţarea relaţiilor cu alinţa PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcţii şi contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinaţională pe care au dus-o”, a scris pe Facebook Traian Băsescu, candidat PMP la alegerile prezidențiale.

El a mai apreciat că demersul UDMR vizează păcălirea etnicilor maghiari.

”În realitate, Kelemen Hunor şi gaşca lui au anunţat îngheţarea relaţiilor cu PSD şi ALDE în încercarea de ai păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdăşia cu Dragnea, Vâlcov, Chiţoiu şi Tăriceanu, încercând astfel şă-şi salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuşi să-i mai păcălească încă o dată pe oneştii cetăţeni români de etnie maghiară”, a adăugat Băsescu.

Reacția fostului președinte vine după ce UDMR anunță suspendarea protocolului de colaborare cu coaliția PSD-ALDE până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului.

UDMR nu va susține, începând de joi, nicio inițiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect, anunță Uniunea.

„În condițiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea și profanarea mormintelor soldaților maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică. La fel, autoritățile nu s-au sesizat din oficiu nici în legătură cu abuzul primarului din Dărmănești, care a contribuit la escaladarea evenimentelor. În pofida solicitării noastre ferme, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, deși acest lucru este datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE. (…) Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situația cimitirului din Valea Uzului protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”, se arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.