Avea canabis în mașină
Avea canabis în mașină
Justiție Ultima Ora

4 bărbați din Harghita arestați pentru trafic de droguri

Patru bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc.

Pe parcursul anului 2023, trei bărbați bănuiţi ar fi înfiinţat şi întreţinut, în localităţile Frumoasa şi Sântimbru, din judeţul Harghita, mai multe culturi de canabis indoor (în solarii), respectiv outdoor (pe terenuri extravilane greu accesibile), în vederea comercializării către alte persoane, precum şi pentru consum propriu.

”La datele de 08 și 09.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita au dispus, în două cauze,  reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc.

În prima cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2023,  trei inculpați au înființat și întreținut pe raza localităților Frumoasa și Sântimbru din județul Harghita, mai  multe culturi de canabis indoor (în solarii), respectiv outdoor (pe terenuri extravilane greu accesibile), în vederea comercializării către alte persoane, precum și în vederea consumului propriu.

Cultivau canabis
Cultivau canabis

La data de 08.11.2023, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Harghita, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate 10 plante de canabis recoltate recent, cantitatea de aproximativ 2 kilograme  canabis (muguri) provenită din culturile recoltate anterior, depozitată în  pungi din material plastic transparent, vidate și lipite prin topire,  precum și în borcane din sticlă,  pregătită în vederea comercializării.

Totodată, au fost ridicate mai multe dispozitive de mărunțit, țigarete confecționate artizanal, aparat de vidat, pungi,  telefoane mobile și  sumele 32.150 lei și 1.150 euro cu privire la care există bănuiala rezonabilă că provin din traficul de droguri.

La data de 09.11.2023 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a celor 3 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii i-au prins
Polițiștii i-au prins

În cea de a doua cauză, măsura a fost dispusă după ce inculpatul a fost prins în flagrant pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc imediat după ce a comercializat cantitatea de 10 grame canabis, drog de risc, pentru  suma de 700 lei.

Au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza aceluiași municipiu, fiind identificate și ridicate o cantitate de canabis, 3 dispozitive de mărunțit și mai multe obiecte cu urme de materie, un telefon mobil, precum și  suma de 10.307 lei, cu privire la care există suspiciunea că provine din traficul de droguri.

S-a reținut și faptul că  inculpatul a comercializat, în mod repetat, cantități de  canabis, de ordinul zecilor de grame,  către consumatori de pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc și localităților învecinate.

În cursul acestei zile,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă  a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Harghita și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Harghita.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunță DIICOT.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.