Bărbat prins cu peste 200 de grame de cocaină arestat
Bărbat prins cu peste 200 de grame de cocaină arestat
Justiție Ultima Ora

Bărbat prins cu peste 200 de grame de cocaină arestat la Suceava de DIICOT

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anchetează un bărbat care este suspectat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

”La data de 09.06.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au reținut un inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că acesta a deținut și comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină) către consumatori de pe raza județului Botoșani.

În urma perchezițiilor efectuate, în locuința și în autoturismul inculpatului au fost identificate și ridicate cantitățile de peste 230 grame cocaină, 134 grame substanță cristalină 4-CMC, 516 comprimate ecstasy și peste 430 grame substanță psihoactivă 2-MMC, ambalate în diverse pungi și casolete, mai multe cântare, suma de peste 140.000 lei, precum și alte mijloace de probă.

Sute de grame de droguri
Sute de grame de droguri

La data de 10.06.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.Activitățile judiciare au fost realizate  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalității Organizate Botoșani.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din IPJ Botoșani.

Suportul de specialitate a fost asigurat către  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, arată DIICOT.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.