Siegfried Mureșan, atacat de un europarlamentar PSD. ”Nu are pic de rușine”
Siegfried Mureșan
Ultima Ora Breaking News Economic Social

Bani de la Bruxelles pentru tinerii care vor să călătorească în Uniunea Europeană

Plenul Parlamentului European a votat ieri propria poziție asupra Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020. Bugetul cuprinde și propunerea deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) de a aloca 25 de milioane de euro către Programul „DiscoverEU”.

Prin acest program, tinerii de 18 ani cu cetățenie europeană pot călători gratuit cu trenul în Europa timp de până la o lună.

„Am inclus Programul «DiscoverEU» în premieră în Bugetul UE din anul 2018, cu o alocare inițială de 12 milioane de euro. De atunci și până acum, aproape 2.000 de tineri din România și 50.000 de tineri din toată Uniunea Europeană au călătorit gratuit prin «DiscoverEU».

Este un proiect care are mare succes în rândul tinerilor de 18 ani fiindcă le oferă șansa de a descoperi diversitatea Europei și bogăția sa culturală. Tocmai de aceea am cerut și am obținut prelungirea programului și în anul 2020″, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, după votul din plenul Parlamentului European.

„«DiscoverEU»  este momentan un program-pilot, dar obiectivul nostru este ca, de la an la an, să oferim cât mai multor tineri europeni șansa de a descoperi cultura și istoria continentului nostru. Tocmai de aceea, Comisia Europeană a propus ca, începând cu 2021, «DiscoverEU» să devină un program permanent al UE, pe modelul Programului «Erasmus»”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Tinerii din România care au împlinit sau urmează să împlinească 18 ani în următorul an se pot înscrie în Programul „DiscoverEU” accesând pagina web: https://europa.eu/youth/discovereu_ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.