Avertisment dur de la Bruxelles. Dacă furați bani europeni ca Dragnea, ajungeți pe mâna lui Kovesi!
Avertisment dur de la Bruxelles. Dacă furați bani europeni ca Dragnea, ajungeți pe mâna lui Kovesi!
Ultima Ora #LAURA CODRUTA KOVESI Justiție Politic

Avertisment dur de la Bruxelles. Dacă furați bani europeni ca Dragnea, ajungeți pe mâna lui Kovesi!

Fostul Comisar European pentru agricultură, europarlamentarul Dacian Cioloș spune că banii negociați de România cu Comisia Europeană vor fi verificați la sânge de către Parchetul European, condus Kovesi.

Kovesi are ca scop oprirea fraudării fondurilor europene și va desemna pentru fiecare țară câte un subaltern care să monitorizeze, sau, dacă, este cazul să ancheteze fraudarea acestor bani.

”Dacă nu vrem ca banii publici (fie că e vorba de bani europeni, fie că sunt din bugetul național) să fie furați de acești baroni locali, nu mai trebuie să-i votăm.

Iar la nivel european, ne asigurăm că vor exista mecanisme prin care instituțiile europene, în primul rând Comisia Europeană, care are responsabilitatea punerii în aplicare a programelor europene, să se asigure că banii nu trec prin mâna celor care sunt certați cu legea.

Rolul Curții de Conturi Europene va fi și el întărit, și în premieră avem acum și un procuror european care are responsabilități și atribuții în a urmări felul în care se cheltuie banii, pentru a evita ca baroni locali sau alți corupți să deturneze fonduri.

Laura Codruța Kövesi și ceilalți procurori europeni din subordinea ei vor avea pârghii. Și noi în Parlamentul European cerem resurse financiare pentru ca acest birou al procurorului european să intre cât mai repede în funcție și să aibă resursele ca să poată să lucreze”, a spus Cioloș pentru Deutsche Welle.

Dragnea va fi învins la el acasă. Dacian Ciloș strânge semnături pentru candidatură în Telorman

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea este cercetat pentru fraudarea banilor europeni în Dosarul Tel Drum.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii