Revoltă majoră în ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi spulberat. Pierde totul
E oficial. Tăriceanu a rămas fără partid. S-a desființat. L-au părăsit toți
Ultima Ora Politic

AVERTISMENT DIN EUROPA pentru Guvernul Dăncilă. Tăriceanu este sub ochii lor. ”Vom urmări cum va ţine cont”

AVERTISMENT DIN EUROPA pentru Guvernul Dăncilă. Tăriceanu este sub ochii lor. ”Vom urmări cum va ţine cont”

Preşedintele ALDE Europa, Hans van Baalen, a declarat, la RFI, că România trebuie să ia în serios recomandările Comisiei de la Veneţia şi GRECO privind statul de drept. El a mai spus că România este pregătită să exercite preşedinţia rotativă a UE, Meleşcanu fiind ”un ministru bun”.

”Bineînţeles că are un impact (faptul că atât Parlamentul European, cât şi Comisia Europeană au criticat autoritățile de la București pentru modificările aduse legilor justiţiei – n.r.), dar noi în grupul ALDE din Parlamentul European şi în partidul ALDE, pe care-l conduc, am spus că ni se pare foarte important ca atât Comisia de la Veneţia, cât şi GRECO să fie luate în serios, în privinţa recomandărilor făcute României privind statul de drept. E foarte important, dar vom judeca România în funcţie de întregul ei mandat la şefia Consiliului Uniunii Europene, nu vom ţine cont de un singur punct, indiferent cât de important ar fi el”, a declarat într-un interviu acordat RFI eurodeputatul olandez Hans van Baalen, preşedinte al ALDE Europa, conform Mediafax.

Întrebat ce le recomandă colegilor din ALDE România în privinţa statului de drept, Hans van Baalen a spus: ”După cum probabil ştiţi, am avut un Congres ALDE la Madrid anul trecut, unde am discutat foarte deschis cu colegii noştri de la ALDE România despre viitor şi despre statul de drept. Aş spune că este foarte importantă Comisia de la Veneţia, iar noi vom urmări cum va ţine cont ALDE România de ce spune această Comisie şi de condiţiile ei şi cred că vom lucra într-un mod foarte pozitiv cu ALDE România în acest sens”.

De asemenea, eurodeputatul olandez a afirmat că România este pregătită să exercite mandatul de preşedinte al Consiliului Uniunii Europene.

”Da, cred că asta nu va fi o problemă. Am avut o preşedinţie germană cu mult timp în urmă, care nu a fost atât de bine organizată, deşi vorbim de o ţară mare, cu multă experienţă. Am avut de asemenea mandate ale unor ţări mici, ca Belgia, Danemarca sau Olanda, care au fost bune. Prin urmare, haideţi să judecăm mandatul României după o jumătate de an, dar eu sunt optimist. Meleşcanu este un ministru bun, care cunoaşte foarte bine Europa, aşa că eu sunt încrezător că va fi o preşedinţie pozitivă”, a mai spus van Baalen.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.