Augustin Zegrean îi dă Decisiva lui Dăncilă. Șmecheria premierului nu va funcționa. Vine finalul carierei
Augustin Zegrean îi dă Decisiva lui Dăncilă. Șmecheria premierului nu va funcționa. Vine finalul carierei
Ultima Ora Politic

Augustin Zegrean îi dă lovitura lui Dăncilă. Adevărul despre minciuna premierului

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi, la Mioveni, că aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să vină cu o decizie în ceea ce priveşte numirea miniştrilor interimari şi motivarea respingerii remanierii, ea acuzându-l pe şeful statului că a blocat activitarea Executivului, conform curentul.info.ro

„Trebuia să avem şedinţă de guvern, trebuia să avem pe agendă o ordonanţă prin care prelungeam termenul de înscriere în registrul electoral a românilor din diaspora, pentru votul prin corespondenţă. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare”, a arătat premierul Dăncilă în judeţul Argeş.

Zegrean însă o demască pe Dăncilă„Dacă se va stabili că există un conflict, atunci președintele este obligat să numească miniștrii interimari propuși, și cu asta mai prelungim, se vor adăuga cele 45 de zile la perioada care va dura până la publicarea hpotărârii CCR. Sigur vom trece de alegeri cu povestea asta”.

Guvernul a făcut în mod normal cererea către președinte de a numi interimari, dar probabil că nu au gasit încă miniștrii cu care să meargă în Parlament. Constituția le dă un răgaz de 45 de zile. Nici ce a zis Guvernul, că nu se pot ține ședințele de guvern pentru că lipsesc miniștrii aceia, nu este în regulă. Orice ministru are înlocuitor, un secretar de stat. Aici, motivarea guvernului nu este corectă din punct de vedere constituțional”, a precizat Zegrean la Realitatea TV.

Zegrean a mai spus că premierul nu poate merge mai departe pe varianta interimatelor, prevăzută de noul Cod Administrativ, care, după părerea sa, nu este constituțională.

„Această dispoziție din noul Cod administrativ este neconstituțională pentru că în Constituție se spune că interimatul nu poate dura mai mult de 45 de zile. Nu înseamnă că un om poate sta 45 de zile, alt om alte 45 de zile, la nesfârșit. Interimatul este al funcției, 45 de zile poate fi ocupată de un interimar, după care este obligatoriu să numească un ministru”, a concluzionat Zegrean.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.