E haos. Prețurile din România au crescut. Date oficiale
Ultima Ora Economic

Au crescut prețurile producției industriale pe total. Iată procentul dat de INS

Au crescut prețurile producției industriale pe total. Iată procentul dat de INS

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 5,9%, în luna august 2018, comparativ cu luna august 2017, cel mai mare salt, de 14,17% consemnându-se în industria energetică, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

Raportat la august 2017, preţurile producţiei industriale au urcat cu 14,17% în industria energetică, cu 5,86%, în industria bunurilor intermediare, cu 2,46% în industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 2,22% în industria bunurilor de uz curent şi cu 1,45% în cea a bunurilor de capital.

În luna august 2018, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,6% faţă de luna iulie 2018.

Pe marile grupe industriale, comparativ cu iulie 2018, cel mai semnificativ avans al preţurilor a fost înregistrat în industria energetică, cu 2,56%, în industria bunurilor intermediare (plus 0,21%), în industria bunurilor de capital (0,03%), dar au scăzut în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-0,56 %).

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii