ÎNTRERUPERI DE ENERGIE ELECTRICĂ în BUCUREȘTI,ILFOV și GIURGIU
Atenție la tarifele de Energie Electrică de la 1 Ianuarie
Economic

Atenție la tarifele de Energie Electrică de la 1 Ianuarie

Atenție la tarifele de Energie Electrică de la 1 Ianuarie

Atenție la tarifele de Energie Electrică de la 1 Ianuarie, dacă nu ți-ai schimbat furnizorul sau contractual. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat recent o scădere a tarifelor finale.  Toţi consumatorii care rămân alimentaţi în regim de serviciu universal vor plăti asta în primul semestru al anului viitor. Scăderea este de 0,34% la nivel national.

Avizele referitoare la preţurile finale pentru fiecare dintre cei patru furnizori de ultimă instanţă, au gfost publicate de ANRE, astfel că puteţi vedea cât veţi plăti, în funcţie de regiunea în care locuiţi.

ANRE a anunţat zilele trecute că a aprobat acesta tarife pentru primul semestru al anului viitor (tarif CPC – componentă de piaţă concurenţială), şi că ele sunt mai mici cu 0,34% faţă de cele plătite în momentul actual. De la 1 ianuarie, piaţa energiei electrice pentru consumatorii casnici se liberalizează 100%, iar ANRE doar avizează tatrifele finale pentru consumatorii care nu au trecut pe piaţa concurenţială.

Iată tarifele pentru fiecare regiune din ţară, pentru joasă tensiune, pe baza cărora, dacă nu aţi trecut pe piaţa concurenţială, vă puteţi calcula factura viitoare:

  • Muntenia Sud (Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu). Tariful avizat pentru Enel Energie Muntenia este de 0,4508 lei/kWh, exclusiv TVA.
  • Banat (Judeţele Timiş, Arad, Caraş Severin şi Hunedoara). Tariful avizat pentru Enel Energie este de 0,4785 lei/kWh, exclusiv TVA
  • Dobrogea (Judeţele Tulcea, Constanţa, Ialamiţa, Călăraşi). Tariful avizat pentru Enel Energie este de 0,4877 lei/kWh, exclusiv TVA
  • Oltenia (Judeţele Argeş, Teleorman, Vâlcea, Dolj, Gorj, Gorj, Mehedinţi). Tariful avizat pentru CEZ Vânzare este de 0,4998 lei/kWh, exclusiv TVA.
  • Moldova (Judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Botoşani, Suceava).Tariful avizat pentru E.ON Energie România S.A este de 0,4975 lei/kWh, exclusiv TVA.
  • Muntenia Nord (Judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de de 0,4738 lei/kWh, exclusiv TVA
  • Transilvania Nord (Judeţele Cluj, Bihor, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Satu Mare, Maramureş). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de 0,4710 lei/kWh, exclusiv TVA
  • Transilvania Sud (Braşov, Harghita, Covasna, Mureş, Sibiu, Alba). Tariful avizat pentru Electrica Furnizare SA este de 0,4711 lei/kWh, exclusiv TVA.

Actualele tarife sunt valabile până la data de 30 iunie.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii