Guvernul Dăncilă, luat la întrebări. În ce stadiu se află Programul Național de Dezvoltare a Antreprenoriatului?
Uluitor. Mii de angajați au rămas fără salarii din lipsa miniștrilor de la energie și mediu
Ultima Ora Politic

Atac la Guvernul Dăncilă. Taie inexplicabil banii de investiții

Din rău în mai rău!

Din păcate așa funcționează acum guvernul Dăncilă! Guvernul taie din nou, în mod inexplicabil,  banii de investiții și reușește performanța de a reduce bugetul pentru Educație!

Trag un semnal de alarmă și avertizez că subfinanțarea sistemului de învățământ afectează pe termen lung capacitatea elevilor din România de a dobândi competențe fundamentale, necesare pentru traiul într-o societate democratică, modernă! Ultimele studii arată că 40% din generațiile viitoare, din cei care vin din urmă și trebuie să susțină România din punct de vedere economic, social, cultural și politic, sunt analfabeți social și funcțional, adică vor fi o povară în viitor pentru piața muncii, pentru economie, pentru România. De inovare, de cercetare, de operațiuni complexe, nici nu poate fi vorba. Acest lucru va însemna o catastrofă pentru economie! Și, dacă vorbim de infrastructură lucrurile stau și mai rău: încă există unități școlare cu grupuri sanitare în curte, fără alimentare cu apă, fără canalizare.

Reamintesc că procesul educațional este un determinant puternic al stabilității și calității democrației, datorită contribuției sale la selecția și formarea elitei economice, sociale și  politice. Mai mult decât atât, subfinanțarea sistemul românesc de educație generează vulnerabilități pentru siguranța cetățenilor români, contribuind la excluziune socială și, nu în ultimul rând, la  corupție. Fundația oricărui stat o reprezintă EDUCAȚIA! Nu vreau să spun vorbe mari, însă cei care acum pun bariere educației, nu trebuie să uite că a închide o școală înseamnă a deschide o temniță!!!!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PRO Europa Mihaela Hunca.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.