Ședință de guvern. Se dezbate strategia națională a ecoturismului
Viorica Dăncilă, întrevedere cu șeicul Abdulla Bin Ahmed Al Khalifa
Ultima Ora Politic

ATAC la Guvernul Dăncilă. ”Discurs dublu și ipocrizie”

ATAC la Guvernul Dăncilă. ”Discurs dublu și ipocrizie”

”Acordul semnat între Guvernul României și Federațiile Sindicale Reprezentative din Învățământ în data de 29 noiembrie reprezintă o dovadă a discursului dublu și a ipocriziei Coaliției PSD-ALDE.

În tot acest festivism prilejuit de sărbătoarea Centenarului, guvernanții și-au asumat din nou o serie de promisiuni în ceea ce privește educația. Să ne amintim însă de faptul că Guvernul PSD nu se află la primul demers de genul acesta, în 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, asumându-și înaintea alegerilor o altă serie de măsuri care au rămas doar pe hârtie, nefiind aplicate nici până în ziua de azi.

O dovadă a faptului că prevederile actualului acord semnat cu fast la Alba Iulia nu își vor găsi niciodată aplicabilitatea o reprezintă vehemența cu care reprezentanții Guvernului în Comisiile parlamentare au condamnat proiectul de lege Pl-x 414/2018, inițiat de mine alături de colegii mei parlamentari, care venea cu prevederi similare în ceea ce privește învățământul profesional, dar cu o abordare în acord cu interesele reale ale elevilor și ale operatorilor economici.

Dacă la litera c) a punctului 8 din Acordul semnat prevede faptul că elevii vor fi obligați să lucreze în România minimum 5 ani, dacă vor navetă, cazare și masă gratuite la școală, inițiativa legislativă propusă de mine, avea ca obiect acordarea elevilor din învățământul profesional a posibilității de încheiere a unui contract part-time pe o durată de 3 ani cumulată cu facilități fiscale pentru angajator.

Punctul de vedere al Guvernului, cuprins în adresa 131436/2018, contesta această inițiativă, invocând motive de neconstituționale în ceea ce privește libertatea muncii și echilibrul contractual. Dacă în data de 06.11.2018 Guvernul nu era de acord cu modificările aduse care veneau în sprijinul învățământului profesional, ținând cont de libertatea contractuală și de libera circulație, în data de 29.11.2018 același Guvern vine cu o măsură radicală de legare de glie a elevilor, fără să țină cont de propriile puncte de vedere invocate.

Atrag atenția asupra faptului că inițiativele Opoziției care își propun să îmbunătățească cadrul legislativ în acord cu principiile constituționale și europene sunt respinse sistematic de către majoritatea parlamentară, doar pentru a le relua sub semnătură proprie. ” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul USR Cristina Iurisniti.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.