Ca pe vremea lui Ceaușescu, COPIII fac frigul în școli în centrul Capitalei.
Peste 2.300 de elevi maramureșeni din clasa zero primesc ghiozdane
Ultima Ora Politic

Atac la Guvern. Siguranța elevilor în școli ar trebui să fie o prioritate a statului!

Asigurarea protecției elevilor în școli constituie, în continuare, o problemă dureroasă a României, iar responsabilitatea se împarte între administrația centrală și cea locală. Consiliul Național al Elevilor arată dimensiunile crizei privind securitatea în preajma școlilor. Dincolo de deficiențele uriașe ale infrastructurii educaționale, siguranța elevilor este și ea periclitată. Conform Consiliului, 41% dintre elevi s-au simțit amenințați în școală, fizic sau moral.

Ca să înțelegem mai bine proporțiile calamității întreținute de PSD-ALDE, doar 18% dintre cele aproape 18.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat au asigurate măsuri de pază și supraveghere video! Iar în aproape 6.500 de școli nu există nici o măsură de protecție!

Consiliul Național al Elevilor a declarat că în multe școli se apelează la așa-numitul „fond al gardianului“, adică solicitarea de bani de la părinți pentru a plata pazei. Ceea ce este inacceptabil!

Din păcate, actuala guvernare a închis ochii la încălcarea Legii 35/2007, care prevede creșterea siguranței în mediul școlar. Astfel, PSD şi ALDE se fac vinovate de periclitarea siguranței elevilor și de perpetuarea unui sistem ilegal, cel privind strângerea de bani de la părinți.

Vorbim de alte generații de sacrificiu, pe care PSD le lasă de izbeliște, cu un preț imens pe care îl vom plăti mai târziu. Ce distruge acum executivul trebuie reconstruit printr-un efort național susținut de toate forțele democratice politice şi civice, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.