Viorica Dăncilă spune că făcea gafe din cauza lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Politic

ATAC la Guvern. „Harababura fiscală marca PSDragnea lovește din nou în micii întreprinzători”

ATAC la Guvern. „Harababura fiscală marca PSDragnea lovește din nou în micii întreprinzători”

”Guvernul PSDragnea se dovedește incapabil să gestioneze procesul de reformă fiscală, angajament pe care și l-a luat prin Programul de guvernare. Am văzut cu toții ce a însemnat în realitate reforma fiscală în accepțiunea coaliției PSD-ALDE, care nu a făcut altceva decât să îi împovăreze și mai mult pe contribuabilii români prin măsurile fiscale adoptate.

În această categorie se înscrie și intenția Guvernului Dăncilă de a le impune operatorilor economici obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și de a le înlocui pe cele cu rolă jurnal pe suport hârtie. În felul acesta, operatorii economici ar fi scăpat de corvoada de a raporta lunar organului fiscal datele fiscale stocate de aparatele de marcat.

Din păcate, operatorii economici mai au de așteptat până când vor scăpa de această obligație, asta deoarece autoritățile, după cum se arată în răspunsul Ministerului de Finanțe la o interpelare pe care am adresat-o, nu au reușit încă să implementeze sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar firmele, deși au achiziționat noile aparate fiscale, trebuie să depună la fisc în continuare declarațiile privind încasările.

În mod cert, PSDragnea este depășit de situație și, în loc să debirocratizeze, îngreunează și mai mult sistemul fiscal din România! Este revoltător că, deși nu are capacitatea de a face operațional serverul ANAF, Guvernul îi obligă pe operatorii economici să implementeze noile case de marcat sub amenințarea aplicării de sancțiuni. Mai mult decât atât, Guvernul nici nu are în vedere prorogarea termenelor de dotare cu aparate de marcat electronice pentru că după cum arată MFP ”acest lucru ar putea genera un recul al ritmului de implementare și, implicit, ar conduce la neîndeplinirea obiectivului urmărit prin promovarea acestei măsuri, respectiv reducerea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu amănuntul și al prestării de servicii către populație”.

Mai îndrăzniţi să credeţi în minciunile PSD-ALDE?” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florin Roman.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii